Starity

Tippek a szép és egészséges hajért

2012. május 14. 08:08   |   Szerző: MuffinMuffin

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Nagyon könnyen, egyszerű dolgokkal is szebbé tehetjük hajkoronánkat. A vitaminokban gazdag ételek nagyon jót tesznek a hajnak, érdemes a hajápolást a konyhában kezdeni.

hirdetés
Tippek a szép és egészséges hajért
Fotó: Olya Antonova

A-vitaminban gazdag ételek közé sorolhatjuk a különböző tejtermékeket, melyek fehérjében és kalciumban is nagyon gazdagok. Ide tartozik még a tojás is, melyet egy kis reggeli alkalmával könnyen elfogyaszthatunk rántotta, tükörtojás, lágytojás és akár főtt tojásként is zöldségek, illetve bármely más egyéb étel kíséretében. A zöldségek is tartalmaznak A-vitamint, mindemellett vasat, kalciumot és C-vitamint. Hajápolás szempontjából a sötétebb zöld színű zöldségek az ajánlottabbak, mivel ezek tartósan szép hajat kölcsönöznek. Erre megfelelő zöldség például a spenót és a brokkoli.

B-vitaminban gazdagok a teljes kiőrlésű gabonák, amik tartalmaznak még vasat és cinket, ezek pedig elengedhetetlenek az egészséges haj megőrzésének szempontjából. A májban és különböző belsőségekben is sokat találunk ezekből, tehát nyugodtan fogyaszthatjuk a szép haj érdekében.

C-vimaminnal teli gyümölcsök közé tartoznak a különböző citrusfélék. Ha a hajunkat vesszük figyelmbe a narancs a legajánlottabb. Ugyanis nagyon sok C-vitamin mellet sok folsavat is tartalmaz, ami nagy segítséget jelent a kollagén kialakulásában, mely fontos szerepet játszik a haj- és fejbőr helyreállításában.

A fehérjék is felelősek az egészséges hajért. A csirkehús a legjobb erre a célra, mely bármilyen formában fogyasztható, persze nyugodtan ehetünk más húsféléket és halat is. Ha halat szeretnénk enni az egészséges haj érdekében, akkor a lazac a megmegfelelőbb, ugynais tartalmaz omega 3 zsírsavat, rendkívül sok fehérjét és B12 vitamint, mely nem csak az egészséges hajért, hanem az egészséges fejbőrért is felelős.

További tippek:

  • Mindig tekintsd át a samponod hátoldalán az információkat, és nézd meg a sampon pH-értékét. Ha 7 fölött van, ajánlatosabb ha nem használjuk tovább, ugyanis azok a termékek nagyon szárítják a fejbőrt.
  • Ne hord mindig copfba, vagy kontyba a hajad, mert így a hajszálak hamarabb elsorvadnak. Nyugodtan hordd gyakrabban a hajad kiengedve, biztos az is jól áll és szép vagy úgy is.
  • Hajmosásnál a sampont a tenyeredbe öntsd, aztán egy-két percen kersztül körkörösen masszírozd a fejbőrre. A fejmasszázs nagyon jót tesz a hajhagymáknak.
  • Hajszárításkor ne legyen túl meleg levegős funkcióra kapcsolva a hajszárító, mivel az is szárítja a bőrt.
  • Időnként a fejfedőidet is kimoshatod.
  • Ne vasald minden egyes nap a hajad, mert ez nagymértékben roncsolja.
  • Klóros víz után öblítsd ki a hajad édes vízzel. Tehát ha elmész kicsit úszkálni, utána ajánlatos lezuhanyozni.
  • Erős napsütésben jobb, ha használsz kendőt, vagy valamilyen fejfedőt.
  • Naponta sok vizet igyál, hisz az nem csak a szervezetednek tesz jót, hanem a hajnak is.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek