Starity

Megjelent Jack White szólóalbuma

2012. április 27. 09:09   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Jack White nem véletlenül lett éveink egyik legsikeresebb szerzője, most végre bebizonyította minden kétkedőnek: nemcsak zenekarokban képes magas színvonalat megütni, hanem önállóan is.

hirdetés
Megjelent Jack White szólóalbuma

Jack White éveink egyik legelismertebb rockzenei személyisége most végre piacra dobta a debütáló albumát, a 13 dalos Blunderblusst. A 36 éves zenész korábban így nyilatkozott erről a fontos eseményről: „Biztos voltam benne, hogy egy napon majd ez megtörténik velem.”

Jack 2011-ben két meghatározó élményt is átélt: elsőként februárban feloszlott a főzenekara, a hatszoros Grammy-nyertes The White Stripes. Aztán júniusban elvált modell feleségétől, két gyermeke anyjától, Karen Elsontól. Így nem csoda, hogy ez a két dolog kissé rányomta a bélyegét debütáló munkájára is.

A korong követi Jack ismert és elismert stílusát: bluesos és countrys megközelítésbe helyezi a rockot, kissé követve a régebbi idők zenéjét, de nem annyira, hogy retrós érzete legyen bárkinek is. White egyébként előszeretettel merített ihletet legnagyobb példaképéből, Bob Dylanből, így akaratlanul is lehet párhuzamot húzni a két zenész lemezei között.

A szöveg, szintén az énekeshez hűen, alig árul el valamit a magánéletéről, arról, hogy ténylegesen mi is játszódik le benne. Vagyis aki a válása miatt egy mocskolódó albumra számit, az csalódni fog, de azért van egy-két dalszöveg, amiben Jack említi a nőket. Egyébként Karen Elson vokálozik az albumon.

A kísérőzenészekre is nagyban számított a sztár, de ez a Love Interruption című dalban is észrevehető, ahol afroamerikai kolléganőjével énekel, valamint szemtelenül sokat zenélget Brokke Waggonerrel, aki zongorista a korongon. Az albumon egyébként a két „klasszikusnak” számító hangszer, a dob és a gitár, mellett sokat szól még a fent említett zongora, orgona és különböző vonósok.

Egyszóval ez a korong is méltó White nevéhez, melyet az április 27-ére szervezett New York-i lemezbemutató koncert fog valószínűleg betetézni. A koncertet az Oscar-jelölt színész, Gary Oldman rendezi.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek