Starity

Újabb Neil Gaiman-könyvet filmesítenek meg

2012. április 29. 11:11   |   Szerző: ophely88

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Neil Gaiman 2008-es sikerkönyvét, mely A temető könyve nevet kapta, a Disney fogja feldolgozni. Két évig tartó huzavona után végül Neil igent mondott, ám tanulva az elmúlt évek hibáiból, csak azzal a feltétellel adta áldását, ha ő rendezheti a filmet.

hirdetés
Újabb Neil Gaiman-könyvet filmesítenek meg

A Disney újabb feldolgozással áll elő. Legújabb projektjük A temető könyve című fantasytörténet, amit a Hugo-díjas Neil Gaiman írt. A könyv kiadási éve 2008, és a megfilmesítési jogokat két éve próbálják eladni. Múlt héten a Disney fizetett súlyos árat, ami jó befektetésnek bizonyult, hiszen megköttetett az üzlet.

Gill Netter (Marley és én), illetve Ben Browning lesz a producer, a rendező pedig maga a könyv írója, Neil lesz, aki az elmúlt években rengeteg ajánlatot kapott, de azokat sorra utasította vissza. Most sikerült megegyezésre jutni, idáig a Miramax volt a legesélyesebb jelölt, ám ők nem engedték Neilnek, hogy saját maga rendezze az adaptációt.

Gaiman nem rendező, hanem író, de könyveken kívül forgatókönyveket is ír és rendez is. Neki köszönhetjük a Beowulf forgatókönyvét, illetve a Ki vagy, Doki? című sorozat egyik epizódját is, amit ő rendezett, és amiért több díjat is elnyert.

A könyv Nobody Owens történetét meséli el, akinek családját megölik, és ő az egyetlen, aki megmenekül. A szülők halála után állandóan a temetőben tölti az idejét, és szellemek nevelik fel a kisfiút, a család gyilkosa (szintén szellem) úgy érzi, hogy munkája még nem fejeztetett be, míg Nobody él.

Érdekes választásnak ígérkezik, főleg a Disney részéről, tekintettel arra, hogy fekete komédiáról van szó. A morbid sztori a Dzsungel könyvének újraértelmezése, gyerekeknek nem ajánlott.

Nem ez az első könyve, amit megfilmesítenek. A Csillagpor című filmjét 2007-ben mutatták be, a Caroline elnevezésű könyvéből animációs mese készült, az amerikai Istenek kötetből pedig az HBO készül hatrészes sorozatot készíteni.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek