Starity

Plágiummal vádolják Selena Gomezt!

2012. április 30. 01:01   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Selena Gomez a legújabb híresség, akit plágiummal vádolnak. A perirat szerint A Year Without Rain című dalát egy banda 2005-ös albumáról koppintotta.

hirdetés
Plágiummal vádolják Selena Gomezt!

Egy alig ismert San Franciscó-i együttes, a Luce beperelte Selena Gomezt és a 2010-ben megjelent A Year Without Rain című dalának két további társszerzőjét, Lindy Robbinst és Toby Gade-et, mivel állításuk szerint Selena második stúdióalbumának címadó dala nagyban hasonlít sajátjukra.

Az együttes azt állítja, hogy a Disney-sztár dalának refrénje gyakorlatilag megegyezik az együttes 2005-ben kiadott Buy a Dog című szerzeményével. A rockbanda szándékai komolynak látszanak, mivel a bírósághoz benyújtott peranyagban egymillió dollárt követel a szerzői jogok megsértéséért.

Hogy valóban plágiumról van-e szó vagy sem, azt a bíróság fogja eldönteni, mindenesetre bárki saját fülével is hallhatja, a két dal mennyire hasonlít egymásra.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek