Starity

Depis lesz James Bond

2012. április 30. 10:10   |   Szerző: ophely88

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Sam Mendes, a Skyfall rendezője elárulta, hogy a következő Bond-filmben a főszereplő karaktere jobban fog hasonlítani a könyvekben bemutatott szereplőre.

hirdetés
Depis lesz James Bond

A 2014-re beígért Skyfall más lesz, mint a többi. Erről beszélt Sam Mendes a tegnapi isztambuli sajtókonferencián.

Nemrégiben felröppentek azok a pletykák is, miszerint Sam nem is Craiget akarta Bondnak az új filmben, amit megerősített. Nem volt biztos abban, hogy Craig jó választás a 007-es alakítására, és nem tudta, hogy mit kezdjen a főszereplő karakterével.

Talán pont ezért, talán más okból, de Mendes úgy döntött, hogy a történet és a titkosügynök jobban fog hasonlítani Ian Fleming könyveiben leírt sztorihoz és Jameshez, annyira, amennyire eddig még soha sem tértek vissza az írói gyökerekhez.

„Mindig visszatérsz Fleminghez, mert a karakter, amit Ian alkotott, messzemenően különbözik a többitől” – nyilatkozta Mendes.

„Ha Bondról beszélünk, néhányan elfelejtik, hogy ő nem csak egy playboy és valaki, aki nem problémázik semmin, és soha nincs igazából életveszélyes helyzetben, hogy a karakter, amit Ian alkotott, ennél bonyolultabb” – vallja a rendező.

Mendes szerint Bond igazából néha unja már, hogy megmondják neki, mit csináljon, unatkozik néha ő is, depressziós, és gyakorta felmerül benne, hogy miért is ezt az utat választotta a megélhetéshez, kit is kell megölni.

„Ezek miatt lesz érdekes a karakter, és néhány dolog a filmben is fel fog majd tűnni, mert ez így van rendjén, és Daniel mint színész képes az ügynök ilyen arcát is megmutatni.”

Craig nemrég azt mondta egy interjúban, hogy amíg tudja mozgatni a lábát és lélegzik, magának akarja a szerepet, és haláláig ő szeretné alakítani az ikont a vásznon.

Bondnak minden oka megvan a depresszióra. Mostantól sört fog inni vodka helyett, ha hihetünk a pletykáknak, főnöke (Judi Dench), M meghal az új filmben, és talán tovább ront a helyzeten, hogy a londoni olimpiát megnyitó Bond-kisfilmben (amit Danny Boyle rendezett) maga a Királynő kéri fel, hogy nyissa meg az olimpiai játékokat. Ám a beszámolók szerint nem végződik jól a 20 perces kisfilm, hiszen helikopterben ülő mérges Bondot látunk az utolsó képkockákon. A 007-es nem tudja teljesíteni Őfelsége parancsát? Ez minden okot megad a depresszióra...

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek