Starity

Emese álma

2010. július 15. 08:08   |   Szerző: Sally Sparrow

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Hamarosan a boltokba kerül a Társulat című műsor üdvöskéjének vadonatúj, első szólólemeze, mely az "Emese álma" címet viseli majd. Ez persze nem véletlen. Az első lemezbemutató koncertre pedig már szeptemberben sor kerül.

hirdetés
Emese álma

A Társulat című tehetségkutató műsorból népszerűvé vált Torma Emese első lemeze az Emese álma címet kapta, nem véletlenül.

– Kis gyermekkoromtól az volt az álmom, hogy saját lemezt adhassak ki – mondta Torma Emese –, és ebben nagy segítség volt számomra a Kormorán Memory Band és annak tagjai, Jeney Szilveszter zeneszerző és Kolbe Gábor szövegíró.

A CD 10 dalt tartalmaz, melyből 7 könnyűzenei, 3 pedig népies hangzású. Az egyik ilyen utóbbi az Emese álma című.

– Nagyon szeretem ezt a dalt – mondta Torma Emese. – Annak idején, amikor Kolbe Gábor elkezdte írni a szövegét, megkérdezett, hogy szeretném-e, ha csak rólam szólna vagy a mitológiához is kapcsolódhat. Azt válaszoltam: legyen mindkettő!

Szerencsére Emese CD-je nem a 'szokványos' módon készült el. Az énekesnő véleményét is kikérték, s jelentős beleszólása volt a munkálatokba. Nem kényszerítették rá senki akaratát a stílust és a dalokat illetően.

– Jeney Szilveszter és a Kormorán Memory Band zenei világa igen közel áll az én stílusomhoz, ezért remekül tudtunk együtt dolgozni. Sosem éreztem azt, hogy rám erőltetnék az akaratukat – mondta Torma Emese. Olykor túlsúlyba került a népies hangzás, olyankor változtattunk a koncepción.

Az Emese álma rendkívül rádióbarát albumra sikeredett, melynek borítóját Emese egykori osztálytársa, Békei Barbara fotózta.

Az énekesnő a nyarat pihenéssel tölti, de azért elvállalt néhány fellépést is. Őszre azonban beindul a hajtás. Első lemezbemutató koncertje 2010. szeptember 5-én 20 órai kezdettel lesz látható / hallható Kaposváron, a Kossuth téren. A részvétel INGYENES, Emese pedig szeretettel vár mindenkit.

hirdetés

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek