Starity

Rendezőnek áll Dave Grohl

2012. május 03. 08:08   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Dave Grohl mindig is a tevékeny sztárok közé tartozott, és ezt a jó szokását úgy tűnik, továbbra is megtartja. Ezúttal a rendező posztját próbálja ki egy dokumentumfilmben!

hirdetés
Rendezőnek áll Dave Grohl

Dave Grohl, a hihetetlenül sikeres Foo Fighters énekes-gitárosa ezúttal sem hazudtolja munkamániás énjét, és számos zenei projektje mellett ezúttal a filmiparban szándékozik maradandót alkotni.

Természetesen azért Grohl nem evez el a zenei témákról szóló vizekről: a legendás kaliforniai Sound City stúdióról szándékozik dokumentumfilmet forgatni. Ez a választás nem különösképpen meglepő: Dave már dolgozott itt, ugyanis ebben a stúdióban vették fel a Nirvana Nevermind című lemezét, amin ő volt a dobos.

A hatvanas évek végétől (pontosan 1969-ben nyitotta meg kapuit) 2011-ig működő stúdióban a Nirvana mellett olyan szupersztárok dolgoztak, mint Johnny Cash, a Kiss, a Motörhead és a Guns N' Roses. Sőt, még Charles Manson is itt vett fel pár felvételt '69 nyarán, az őrült ámokutása előtt pár hónappal.

Grohlnak akkor jutott először az eszébe a film készítése, amikor tavaly megvett egy felvevőpultot a stúdió bezárásakor, amivel a fent említett bandák többsége dolgozott.

A film direktora ugyebár Dave Grohl lesz, az író pedig Mark Monroe, a vágó pedig Paul Crowder. Az előzetes hírek szerint a dokumentáció sztárzenészek arzenálját fogja felvonultatni, akik jókedélyűen el fognak sztorizgatni a Soun City stúdióról.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek