Starity

Mondd meg milyen zenét hallgatsz, megmondom ki vagy!

2012. május 12. 12:12   |   Szerző: Karina197

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Vannak, akik folyton csak azonos stílusú zenét hallgatnak, de olyanok is akadnak, akik az éppen aktuális hangulatuknak megfelelő zenét keresnek. Itt megtalálhatod, miért hallgat valaki egy-egy adott stílusú zenét.

hirdetés
Mondd meg milyen zenét hallgatsz, megmondom ki vagy!

Sokaknak az a megszokott, ha csak egyfajta zenei stílust hallgatnak, és akármilyen kedvük legyen, ahhoz ragaszkodnak. Mások simán váltogatják a kedvenceiket, ami szintén nem rossz, hiszen amikor az ember szomorú, akkor nem tud pörgős, boldogságról szóló dalokat hallgatni, ilyenkor inkább a lassúbb, komorabb ütemekre vágyunk. Ez így természetes. Most összeszedtük, hogy milyen műfajt, milyen természetű emberek hallgatnak általában.

Elektronikus zene (dubstep, house, drum & bass, techno stb.)

Ennek a stílusnak a kedvelői sokszor kudarcot vallhattak az életben, talán egymás után többször huzamosabb ideig. Ezek az emberek érzékenyek és könnyen depresszióba eshetnek, nagy a hangulatingadozásuk. Szeretik a könyveket, a hosszú sétákat, és utálják a hazug embereket. Zárkózott, romantikus, álmodozó – ezek a szavak a legjellemzőbbek az elektronikus zene hallgatóira.

Pop (k-pop, pop-rock, dance, synthpop stb.)

Érzelmesek, nyitottak, de könnyen elrejtik a valódi érzéseiket. Gyengédek, érzékenyek és titokzatosak, kedvesek, álmodozók, visszafogottak. Általában a 14-25 év közötti lányok hallgatják ezt a műfajt.

Rock (heavy metal, hard rock, art rock, progresszív rock, surf rock stb.)

A rockot hallgatók nagyon ötletesek, kreatívak, de sokan csak így próbálnak kitűnni a tömegből. Általában az emberek azt hiszik, hogy akik ezt a műfajt hallgatják, sötétek és mélyek, de valójában nagyon érzékenyek és törékenyek. Könnyen elrejtik, ha fáj nekik valami. Ritkán lesznek szerelmesek. Képesek egész életen át szerelmesek lenni egy emberbe, még ha viszonzatlanul is.

Rap

Leggyakrabban a változó korban hallgatnak rappet a fiatalok. A lázadás és az agresszió szimbóluma. Nagyon érzékenyek, ezekben a szövegekben legtöbbször lelki támaszt keresnek, úgy érzik, hogy a rapperek megértik őket és nincsenek egyedül.

Indie (emo, noise pop, stb.)

Nem kreatívak, alig van önbecsülésük és lusták is. Ezek a személyek nem szeretik a zajos helyeket, a saját világukban élnek, inkább moziba mennek a barátaikkal, mint diszkóba.

Reggae (roots reggae, lovers rock, stb.)

Tudják, miben jók, és ezt nem is titkolják. Nem túl szorgalmasak, de jó barátok és mindig ott vannak a bajban. Nem tűrik a hazugságot, és nehezen vészelik át a szeretteikkel való veszekedést.

hirdetés

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek