Starity

A Bosszúállók rekordot döntött

2012. május 06. 18:06   |   Szerző: prézli

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Bosszúállók kétszázmillió dollárral nyitott az észak-amerikai mozikban, ezzel a Harry Potter és a Halál ereklyéit letaszította az első helyről.

hirdetés
A Bosszúállók rekordot döntött

Ebben az évben sorozatosan dőlnek meg a rekordok. Márciusban Az éhezők viadala a harmadik legjobban nyitó film lett, ám most egy szuperprodukció ezt is képes volt túlszárnyalni.

A Robert Downey Jr., Chris Evans és Scarlett Johansson szereplésével készült Bosszúállók 200,3 millió dollárral nyitott az észak-amerikai mozikban, ezzel maga mögé utasítva az első helyen tanyázó Harry Potter és a Halál ereklyéi második részét, amely tavaly 169,2 milliót hozott a készítőknek. A Bosszúállók világszerte eddig 641,8 millió dolláros bevételnél tart, ez háromszorosa annak, mint amennyiből leforgatták.

Elképzelhető, hogy a film nem sokáig lesz vezető pozícióban, ugyanis hamarosan olyan filmeket mutatnak be, amelyek képesek lesznek megdönteni ezt a csúcsot, gondoljunk csak a Futótűzre, A csodálatos Pókemberre, az X-Men: Az elsők folytatására, az új Batmanre vagy az Alkonyat utolsó részére.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek