Starity

Ki nélkül fog folytatódni a Grace Klinika?

2012. május 07. 15:03   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Shonda Rhimes, a híres sorozat producere elárulta, hogy lesz 9. évad, de egy főszereplőtől búcsúzni kell. Azt, hogy kit fog kiírni, még nem tudni.

hirdetés
Ki nélkül fog folytatódni a Grace Klinika?

Múlt héten Shonda Rhimes sok embert nagyon idegessé tett, amikor kijelentette a TV Guide magazinnak, hogy egy karakter a 8. évad végén meg fog halni: „Sokan sírtak az íróink közül, ami nagyon ritka dolog. Megrázó és szörnyű pillanatok lesznek.

Azt is elárulta, hogy sokkal rosszabb fináléra kell számítani annál, mint amilyen a 6. évadé volt. Annak az évadnak az utolsó részében ugyanis egy fegyveres ember lépett be a kórházba, és több doktort is megölt. A producer azt is elmondta, hogy kissé tart a rajongók reakciójától.

Shonda a Twitteren is borzolta a kedélyeket egy Kurt Vonnegut-idézettel: „Legyél szadista. Nem számít, hogy a fő karaktereid milyen édesek és ártatlanok, történjenek velük rettenetes dolgok — hogy az olvasó láthassa, miből is vannak ők.” Rhimes elmondta, hogy ebből merített bátorságot a fináléval kapcsolatban.

Vajon ki fog balesetet szenvedni a Grace Klinika 8. évadjának végén?

Az egyik szerkesztő különböző dolgokat fedett fel a fináléval kapcsolatban, főkét Bent és Dr. Bailey-t, Markot és Lexie-t, valamint Cristinát és Owent illetően, de azt mondta, hogy Callie Torresről nem tud semmit: „Rhimes azt mondta, hogy most nincs olyan dolog, amit elmondana arról, hogy mi fog történni a Callie–Arizona szállal. Ez őszintén aggaszt engem.

Valóban nyugtalanító a helyzet, hiszen Callie-t a 7. évadban is baleset érte és kómába esett, illetve a babája is életveszélyes állapotba került.

Merész lépes lenne, ha a producer Shonda Callie karakterét írná ki a sorozatból. Sara Ramirez az évek során a sorozat egyik legnagyobb csillagává vált, és az ő karaktere mostanra a rajongók kedvence lett. Rhimes azonban azt is hozzátette, hogy ő maga is látta, hogy hogyan nőtt fel, fejlődött a mexikói színésznő: „Az ő tehetsége mindig is csodálatos volt, és a bizalma a tehetségében egy olyan úton virágzott ki, amit öröm volt látni. 14 színészünk van a sorozatban, és ő vált az egyik vezető karakterré. Ő azon új színésznők közül való, akik egyszerűen csak megjelennek, és megpróbálják barátságos módon kiterjeszteni magukat, és ő nagyon nyitott is.” Szerinte Sara fejlődésével Callie karaktere is megváltozott.

Az is lehetséges, hogy Meredith-szel vagy Derekkel fog történni valami, hiszen nem tudni, hogy Ellen Pompeo és Patrick Dempsey szerződése meddig szól. Ennek a verziónak azonban ellentmondanak a producer szavai: „2009-ben – amikor George O'malley karakterét írta ki a sorozatból – megtanultam egy fontos leckét: vannak bizonyos karakterek a sorozatban, akiket nem tudsz megölni. Ez nem lenne elfogadható sem a közönségnek, sem pedig nekem. Ők nem halhatnak meg.”

Valóban nem lenne szerencsés, ha a központi párt írná ki a sorozatból...

Mindenesetre minden jel arra utal, hogy Shonda erősen gondolkodik azon, hogy a Sara Ramirez által megformált Callie-t írja ki a szériából. Ez viszont a sorozatot és a nézettséget tekintve is kétségtelenül nagy veszteség lenne. Sarát tavaly Emmy-díjra jelölték, valamint énekesi karrierrel is büszkélkedhet, így a producer nagy dilemmával kerülne szembe, ha esetleg egy újabb musical-epizód készítésébe fogna.

A sorozat 8. évadjának fináléja egyre csak közeleg, tehát hamarosan fény derül arra, hogy kitől kell búcsút vennünk.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek