Starity

Aranyló pompa és színkavalkád a MET-gálán

2012. május 09. 09:09   |   Szerző: mayaa.

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Május 7-én tartották a már hagyományossá vált MET-gálát a New York-i Metropolitan múzeumban, ahol a sztárvilág színe-java a tiszteletét tette, és természetesen gyönyörű ruhákban pompáztak.

hirdetés
Aranyló pompa és színkavalkád a MET-gálán

Az év egyik legjelentősebb divateseményének is kikiáltott Costume Institute nevű rendezvényre, valamint az ennek a megnyitására szolgáló MET-gálára május 7-én került sor a New York-i Metropolitan Museum of Artban, a Vogue szervezésében.

Az estélyen díjátadóhoz hasonló volt a felhozatal a ruhák és a sztárok terén is, hiszen a celebvilág apraja-nagyja tiszteletét tette a rendezvényen, és elképesztő költeményekben léptek a vörös szőnyegre.

A gála slágerszíne minden bizonnyal az arany volt, hiszen a sztárhölgyek előszeretettel öltöztek eme pompás színbe. Bianca Brandolini d'Adda egy Dolce&Gabbana-ruhát húzott, míg Jessica Alba egy Michael Kors-darabra szavazott. Karolina Kurkova Rachel Zoe ruháját, valamint fejfedőjét választotta, míg a modell Kate Upton Jessicához hasonlóan szintén egy Michael Kors-ruhában tündökölt. Cameron Dian is egy tündöklően pompázó Stella McCartney-ruhát választott.


Az arany szín érte a legtöbb elismerést

Az estén a klasszikus feketéből sem volt hiány, hiszen Rooney Mara, Rihanna, Gisele Bündchen, Cate Blanchett és Mary-Kate Olsen is az örök divatszínt választotta. Rooney és a szupermodell egy-egy Givenchyt, a barbadosi dalospacsirta egy kígyóbőr hatású Tom Ford-ruhát, Cate egy Alexander McQueen-estélyit, Mary-Kate pedig egy Christian Louboutin-költeményt viselt, ám a kritikusok szerint az utóbbinak igencsak esetlenül állt a fekete nagyestélyi, ráadásul sokak szerint önmaga édesanyja is lehetne.


A megunhatatlan fekete most is hódított

Az idei év nagy sikerszíne az arany mellett a narancs volt, hiszen több sztár is ezt a csodás tavaszi színt választotta a nagyestélyi színének, többek közt Ginnifer Goodwin, Eva Mendes, Kristen Bell, Kristen Wiig és Emma Stone is. Gin Monique Lhuillierben, Eva Pradában, Kristen Bell egy Tommy Hilfiger által tervezett ruhában, a másik Kristen Stella McCartney-ban és Emma pedig egy Christian Louboutin-csodában tündökölt a nagy eseményen.


Feltűnő és elegáns – a narancs színben pompázó színésznők

A kritikusok abszolút kedvencei közé tartoztak a Glee sztárjai, Lea Michele és Dianna Agron, és a Vámpírnaplók közkedvelt színésznője, Nina Dobrev. A szintén vámpíros műsorból ismert Kristen Stewart ruhája nagy vitát keltett még a szakértők körében is, de a bájos Emma Stone is ruhájával sem voltak végtelenül elégedettek a kritikusok.

Lea egy sötétkék, flitteres Diane von Furstenberg-kreációt viselt, amihez a táskát is ez a tervező álmodta meg. Dianna egy fénylő, zöld Carolina Herrera-költeményben pompázott, míg a Vámpírnaplók sztárját egy hátul kivágott, uszállyal ellátott, óarany díszekkel borított Donna Karan-estélyiben láthattuk tündökölni.


A sorozatsztárok fényesen csillogtak az idei MET-gálán is

A Twilight-filmek színésznője egy különleges, játékos Balenciaga-kisestélyit választott, amely már maga legalább négy színből állt, és ehhez egy fekete-fehér cipőt húzott a lábára. A csodálatos Pókember vörös színésznője a hajszínéhez passzoló élénkpiros Lanvin-ruhában tündökölt, és a kisestélyi virágai, valamint a kislányosan feltűzött haj csak emelték a lány bájosságát.


A két színésznő ruhája a szakértők körében is vita tárgya

Természetesen itt sem mehetünk el szó nélkül a kevésbé mutatós vagy éppen kissé eltúlzott ruhák mellett sem, amik nem bizonyultak igazán jó választásnak.

Igaz, hogy Beyoncé napjaink egyik legsikeresebb énekesnője, és a kisbabája születése után is remek formában van, de a mostani Givenchy-ruhája mellett nem lehet elmenni szó nélkül. Az átlátszó költeményen fekete csipkék takarják a sztár intimebb testrészeit, de a hab a tortán mégiscsak a színátmenetes lila tollkavalkád a ruha alsó részén.

Carey Mulligan Prada-ruhája sem aratott elsöprő sikert, hiszen hiába az aranyban pompázó kisestélyi, mégis inkább egy pikkelyes hal benyomását keltette a fiatal színésznő.

Nemrég az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő, Florence Welch is felkerült a legjobban öltözöttek listájára, azonban a gálán való megjelenése hagyott némi kívánnivalót maga után. Az énekesnő leginkább úgy festett az Alexander McQueen-ruhájában, mint egy nagy darab habos süti.


Hiába sikeresek és népszerűek – most a legrosszabb kategóriában keltek versenyre

A Nina Dobrev hasonmásaként is számon tartott fiatal sztár, Victoria Justice sem hozta a tőle megszokott tündöklő formáját. Az Alexander McQeen által tervezett színes csoda eléggé öregíti az amúgy még csak 19 éves színész-énekesnőt.

Elizabeth Banks sem tudta, mi passzol igazán az estéhez, amikor ezt a Mary Katrantzou-kreációt húzta magára. Sem a szabás, sem a minta nem mutat előnyösen a színésznőn, de valljuk be őszintén, hogy ez a ruha senkinek sem állna jól.

A gyermek színésznőből egyik pillanatról a másikra fiatal hölgy lett. Dakota Fanning általában remekül néz ki a fontos eseményeken, ám most neki sem volt jó napja, hiszen ebben a Louis Vuitton-nagyestélyiben szinte eltűnik az aprócska lány, és a ruha semleges színe csak még jobban rontja az összhatást.


A széles mosoly nem elég a rossz összkép javítására

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek