Starity

Bajban a lengyel énekesnő

2010. július 15. 19:07   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Lengyelország egyik legismertebb pop-rock énekesnője, Doda két évnyi börtönbüntetést kaphat, miután kijelentette, hogy a Bibliát részeg emberek írták.

hirdetés
Bajban a lengyel énekesnő

Dorota Rabczewska, aki főleg kirívó, már-már irritáló viselkedésmódjával - és ugyanakkor toplistás dalaival -eddig is borzolta a lengyelek idegeit, ügyvédek szerint emberek vallási nézeteit sértette meg egyik kijelentése, amit egy TV-műsorban tett nemrég.

A leginkább Doda művésznéven ismert, 26 éves énekesnő jócskán kiverte a biztosítékot a Lengyel Katolikus Egyháznál, amiért kifejtette, hogy azért hisz jobban a dinoszauruszokban, mint a Bibliában, mert:

"Nehéz abban hinni, amit olyan emberek írtak, akik túl sok bort ittak, vagyéppen növényi cigiket szívtak..."

Ezzel a kijelentésével a felháborodott katolikus csoportok felkerestek pár ügyészt, elégtételt várva:

"Egyértelmű, hogy Doda szerint a Bibliát beszívott és ittas emberek írták."

mondja Ryszard Nowak, a Szekták Elleni Védelmi Bizottság főnöke, egy olyan szervezeté, akik szilárdan kiállna a keresztény értékek mellet:

"Meggyőződésem, hogy bűncselekményt követett el és nagy mértékben megbántott a keresztény és zsidó híveket."

Ha bebizonyosodik az állítás hitelessége, Doda a lengyel törvények szerint, Istenkáromlás bűntette miatt két évnyi letöltendő fegyházbüntetésre számíthat.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek