Starity

Fesztiválmustra 2012

2012. május 30. 10:10   |   Szerző: Akela

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Itt a tavasz, rügyeznek a fák, csiripelnek a madarak és közelegnek a nyári fesztiválok. Ennek apropóján szeretnénk egy kis áttekintést nyújtani rocker szemmel.

hirdetés
Fesztiválmustra 2012

Bár a szezonnyitó Pannónia Fesztivál már véget is ért a Pünkösdi hosszúhétvégén, elkeseredésre semmi okunk, hiszen a legnagyobb rendezvények még csak ez után következnek.

Június 27-30-ig Soproné lesz a főszerep, méghozzá a jubileumi, huszadik Volt Fesztivállal. A hazai bandákon kívül, itt megtalálhatóak lesznek olyan külföldi csapatok is, mint például az amerikai alternatív-metál együttes a Faith No More, a Francia-kanadai pop-punk zenekar a Simple Plan, és fellép az Iggy and the Stooges is. Nem utolsó sorban azért is érdemes Sopronba látogatni, mert egy év után itt lép újra színpadra Ákos.

Nem sokkal a Volt után kezdetét veszi az EFOTT, ami idén a Velencei-tó partjára költözik és július 3-8-ig tart. Talán ez a fesztivál lesz az egyik leginkább rockzenementes mind közül, de azért itt is megtalálható lesz a Tankcsapda, Quinby, Road, vagy az Irie Maffia.

Július 9-15. között a Pécstől 8 km-re lévő Malomvölgyebe költözik a többezer fős rockközönség, hogy szemtanúja legyen az utolsó Rockmaratonnak. A szép búcsúról olyan nemzetközi bandák gondoskodhatnak, mint a brazil-amerikai Soulfly, a finn Stratovarius, vagy a britt G.B.H. De rajtuk kívül lesz argentin, olasz, skót, amerikai, svéd, dán banda is. A hazaiak közül mondani sem kell, itt lesz szinte mindenki, aki számit: P.Mobil, Ossian, Akela, Rómeó Vérzik, Pokolgép stb.

Az idei szezon egyik legjobb határon túli kínálata, Július 18-22. között a Tokaji Hegyalján lesz látható. Olyan zenekarok látogatnak a szőlőtőkék árnyékába mint a Biohazard, Danko Jones, Exodus, Hatebreed vagy a Suicide Silence. A Sonata Arctica igazi csemege lesz és meg lehet csodálni majd Angela Gossow hangját az Arche Enemy koncertjén.

A másik legerősebb nemzetközi kínálata a Székesfehérvári FeZenen lesz látható (Augusztus 2-3-4.). Olyan elismert zenekarok csinálják a zajt a közelben élők legnagyobb örömére mint a kedvenc erdei törzsünk, a Korpiklaani vagy Brazíliából a Sepultura, kaliforniából a Machine Head, a svéd Sabaton. A német thrash nagyágyú Kreator és a másik kaliforniai banda a Testament is tiszteletét teszi nálunk.

Úgy érezzük, nem fogunk unatkozni ezen a nyáron és még a Szigetről nem is ejtettünk szót, pedig ott is nagyon jó lesz a felhozatal. A nagyokon kívül pedig még sok kisebb fesztivál létezik szerte az országban, ezért mindig érdemes a helyi programfüzeteket nézegetni, csak győzze az ember erővel és pénzzel. És itt el is értünk a lényeghez, az anyagiakhoz.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek