Starity

A világ legdrágább és legkeresettebb táskája — Birkin

2012. május 15. 10:10   |   Szerző: rek4

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Várólistára kerül az, aki a Birkin táskát akarja viselni, mégis számtalan sztárt nyakon csíptek már Birkinnel a karján.

hirdetés
A világ legdrágább és legkeresettebb táskája — Birkin

Egy sportkocsi árát kell kicsengetnie annak a divatőrültnek, aki a Hermès krokodilbőrből készült, kézzel varrt Birkin táskájával akar villogni. Az exklúzív tatyó – az internetes aukción – 56 ezer dollárba kerül, ami több mint 12 millió magyar forint. Őrültség? Természetesen!

Egy használt üzlet általában az alkudozások Mekkája, ám a Birkint még másodkézből is csak az eredeti áron lehet csak megvásárolni. Az oka? A Hermès butikjaiban a táska a piaci ár tízed részéért elvihető, viszont a lista végtelennek tűnik, így az ember éveket is várhat, míg kézhez kapja a divatszatyrok császárát.

A márkás divat immáron nem csupán a gazdagok kedvtelése, hanem művészeti ággá nőtte ki magát. Nem csoda hát, ha a Birkin, mint művészeti alkotás ára az elmúlt öt évben csaknem a duplájára emelkedett, ahogy azt Kerry Taylor, a róla elnevezett londoni aukciósház tulajdonosa nyilatkozta több interjújában is.

Végezetül következzen néhány sztár a több százból, akik tulajdonosai az elképesztően drága táskának. Itt is van rögtön Lady Gaga, aki rajongóinak üzent a filccel felrajzolt japán íráson keresztül: „Szeretem a kis szörnyeimet!”. Egyes források szerint pedig Victoria Beckham több mint tíz ilyen táskát vásárolt.

Mielőtt bárki rosszra gondolna az alábbi képek láttán, a Birkin nem női táska, hiszen Kanye West és Marc Jacobs is szívesen hordják a krokodilbőr drágaságot.

Kim Kardashian és a mamája az Európai turnéra is Birkint hozott magával.

Tina Craig egy tucatnyi Birkin-táska társaságában.

Lindsay Lohan sem csupán egy Birkin tulajdonosa, ahogyan Eva Longoria sem.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek