Starity

Ünnepel Németország legnézettebb szappanoperája

2012. május 16. 08:08   |   Szerző: hana001

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Németország legnézettebb szappanoperája, a Gute Zeiten, Schlechte Zeiten májusban duplán ünnepel. A sorozat 20. születésnapja mellett, ebben a hónapban kerül levetítésre az ötezredik rész is.

hirdetés
Ünnepel Németország legnézettebb szappanoperája

Nemcsak Magyarországon hódítanak a szappanoperák, külföldön is nagy sikerük van. Németországban az RTL csatorna három ilyen sorozattal is rendelkezik, melyek közül a legrégebbi és egyben legnépszerűbb, a Gute Zeiten schlechte Zeiten, ami idén a 20. születésnapját ünnepli.

A legelső epizódot 1992. május 11-én mutatta be a német RTL televíziós csatorna, és azóta minden hétköznap este 19:40-kor újabb epizódokkal várják a nézőket. Mára már a Gute Zeiten schlechte Zeiten Németország legnézettebb szappanoperájává nőtte ki magát, melyet több millióan követnek figyelemmel hétről-hétre. Az évek során a széria szereplői folyamatosan cserélődtek, így az eredeti karakterek közül jelenleg már csak dr. Jo Gerner maradt meg, aki 1993 óta látható a sorozatban.

Sok elismert német színész – aki korábban a sorozat főszereplője volt – mint például Nina Bott, Yvonne Catterfeld és Jessica Ginkel köszönhetik hírnevüket a szappanoperának. Jelenleg húsz ember életét kísérhetjük figyelemmel, akiknek nagy része húsz év körüli fiataloknól tevődik össze. A sorozatban napjainkban olyan színészek szerepelnek mint Sila Sahin, Janina Uhse, Isabell Horn és Raúl Richter.

A huszadik születésnap mellett május 23-án mutatják be az ötezredik részt, ami izgalmas és meglepő fordulatokat tartogat a rajongói számára. Ebben az epizódban láthatjuk majd fellépőként a Silbermond együttest is.

Az már biztos, hogy Gute Zeiten schlechte Zeiten a 24. születésnapját is megünnepelheti, ugyanis a szerződés szerint 2016-ig forgalmazzák a sorozatot. De valószínű, hogy a nagy nézettség miatt később ezt meghosszabbítják, így akár még a tízetredik részt is megérheti.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek