Starity

Magyarázkodnak a csatornák

2012. május 19. 18:06   |   Szerző: ophely88

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A tvseriesfinale oldal összegyűjtötte a csatornák közleményeiből azokat az infómorzsákat, amik az idén elkaszált sorozatokra vonatkoznak.

hirdetés
Magyarázkodnak a csatornák

Idén már kiderült, hogy mely sorozatokból rendeltek be új évadokat és milyen pilotokból készülnek szériák, ám most a tvseriesfinale oldal összegyűjtötte a csatornák magyarázatait.

Az idei 2011/2012-es szezonban ez idáig 103 műsort kaszáltak el az összes amerikai csatornán, együttvéve Amerikában évente átlagosan 500 sorozatötlet készül, amiből kb. 70 jut el addig, hogy forgatókönyv is készüljön hozzá. Mindezekből hozzávetőlegesen 20 pilot készül, ezekből 4-8 sorozat lesz, és ezek közül 1-2 olyan sorozat marad, ami megéli a második évadot. A választék tehát nagy, a berendelések sok pénzt hozhatnak egy-egy csatorna konyhájára, éppen ezért fontos elkaszálni azokat a sorozatokat, amik nem tetszenek a nézőknek vagy alacsony nézettséget produkálnak. Idén a csatornák több indokot is fel tudtak hozni néhány sorozatnál, mint alacsony nézettség vagy elrontott sorozat.

Az Alcatraz és a Bones spin off, a The Finder alacsony nézettséget produkált. Előbbi jól nyitott, de a nézettség visszaesett, 13 rész után törölték, a Finder pedig a nyitóepizódnál sem produkált kellő nézettséget – állítja a Fox. A House című sorozatból már többet nem tudtak kihozni, a Terra Nova (ami a Primeval című széria alapjaira épített), túl drága sorozat volt.

Az ABC berendelte a Charlie angyalai sorozatot, amit 8 rész után töröltek. A film sikerében reménykedtek. Kár volt. A népszerű Született feleségek véget ért, mert már nem tudtak újat mutatni a nézőknek. A Missing című drámaszéria sok jóval kecsegtetett a nézők számára ám a sorozat nem nyerte el tetszésüket, ahogyan a Pan Am sem. A sorozat bukását azzal indokolják, hogy a visszajelzések szerint a nézőket nem vonzzák a régebbi időkben készült sorozatok. A pilot jól nyitott, ám a nézettség egyfolytában visszaesett. A SonyTV szeretné megvenni a sorozatot. A River elnevezésű projekt remek nézettséget produkált, ám sok kérdést hagyott maguk után, a nézők egy idő után már nem tudták nyomon követni a történteket. A Work It című sitcom kiborította a melegek mellett kiálló szakszervezeteket, akik támadták a komédiát, amiben két férfi nőnek öltözve keres és szerez magának munkát. Két részt élt meg.

A CSI: Miami nézettsége nem volt elég az új évad berendeléshez. A CBS az Unforgattable című sorozatnak is véget vetette. A Gifted Man című projekt hozta a várt nézettséget, de a nézők túl idősek voltak és a széria nem tudott leültetni fiatalokat a tévé elé.

A The CW törölte a Ringer és a The Secret Circle sorozatokat is. Mindkettő alacsony nézettséget produkált, előbbi unalmassá vált, mert a történet túl rövid, az epizódok száma pedig sok – állítja a műsor megalkotója. Utóbbi nem tudta felvenni a versenyt a Vámpírnaplókkal.

Az NBC-n véget ért a Mit gondolsz, honnan jöttél? című sorozat, amelyben sztárok családtagjait kutatják fel. A széria eredetije az angoloknál még mindig megy. A Chuck végét már régebben bejelentették, más műsort szerettek volna a helyére tenni, mert a sorozat már ellaposodott. A Harry's Law ugyan hozta a 8 milliós nézettséget, de sok fiatalt nem érdekelt, és a nézők beelöregedtek a sorozatba – nyilatkozta az NBC főnöke. Az Awake jól nyitott, ám sok megválaszolatlan kérdés maradt. Annak történetét ugyan érdekesnek tartották, de nem kaptak választ kérdéseikre, és ezt megunták. A Free Agents és a Prime Suspect a csatorna nagy bukóinak számítanak a The Playboy Club mellett. Első kettő remake, utolsó pedig rendesen kihúzta a gyufát különböző szakszervezeteknél. Első 20 percet élt meg, a második 13 részt, a harmadik 3 részt.

A fiatalokról szóló sorozatok, az I Just Want My Pants Back és a Skins amerikai verziója szintén kiidegelte a szakszervezeteket, ezért véget vettetek azoknak.

Az eredeti Skins az Egyesült Királyságban idén ér révbe, a megalkotók szerint nem tudnak semmi újjal előhozakodni, ezért inkább eltörlik. Az ITV-n futó Downton Abbey mellett egyetlen sorozatnak sincs esélye, ezért a BBC Upstairs Downstairse véget ért.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek