Starity

Yamamoto ezúttal Chandhok-ot váltja

2010. július 17. 09:09   |   Szerző: horipapa

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Azok után, hogy a múlt hétvégi Brit Nagydíjon bizonyítási lehetőséget kapott, Sakon Yamamoto Németországban ismét vezetheti az egyik Hispániát. Ám a silverstone-i futammal ellentétben ezúttal nem Bruno Senna, hanem Karun Chandhok helyett állhat majd a rajtrácsra, a mezőny leggyengébb autójával.

hirdetés
Yamamoto ezúttal Chandhok-ot váltja

Pénteken a spanyol csapat hivatalosan is bejelentette, hogy hasonlóan a legutóbbi futamhoz, a következő helyszínen, Hockenheimben is lehetőséget biztosítanak majd Sakon Yamamotónak, aki a Brit Nagydíjon Bruno Senna autóját vezethette.

Igaz ugyan, hogy a japán versenyző a nem túl előkelő 20. helyen ért célba az átalakított silverstone-i pályán, - aktuális csapattársa, az indiai Karun Chandhok mögött - ám a kiscsapat még így is elégedett volt a teljesítményével.

Az egyik legnagyobb autósport portál úgy fogalmazott, hogy a 28 éves japán pilóta a múlthéten ismeretlen okokból váltotta a néhai Ayrton Senna unokaöccsét, ám korábban felröppentek olyan pletykák is, miszerint Bruno szponzora nem tudott eleget tenni a csapattal kötött szerződésük feltételeinek, ezért egy futamra úgymond "jegelték" a tehetséges versenyzőt.

Hogy az újabb cserének mi az oka, azt egyelőre nem tudni, az azonban biztos, hogy a HRT közleménye szerint, ismét csak egy ideiglenes váltásról van szó: "Sakon remekül teljesített Silverstone-ban, ezért úgy döntöttünk, hogy most egy újabb lehetőséget biztosítunk neki. Nem győzzük azonban hangsúlyozni, hogy nem végleges váltásról van szó, és Karun továbbra is fontos tagja a HRT F1 Teamnek!"

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek