Starity

Sztárok és viaszbabáik — de tényleg hasonlítanak?

2012. május 22. 16:04   |   Szerző: mayaa.

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Manapság már a legtöbb sikeres sztár büszkélkedhet legalább egy viaszbabával a világon mindenhol méltán híres Madame Tussaud-panoptikum valamelyikében. Vannak kísértetiesen hasonlító alkotások, ám olyanok is akadnak, amelyek sajnos nem sikerültek úgy, ahogy kellett volna.

hirdetés
Sztárok és viaszbabáik — de tényleg hasonlítanak?

Az 1835-ben Marie Tussaud által megnyitott panoptikum átadása óta egyre nagyobb népszerűségnek örvend, mára már a városok egyik legfőbb turisztikai attrakciójává nőtte ki magát a kiállítás, ahol történelmi és királyi személyek, filmsztárok, énekesek és énekesnők, celebek, sportcsillagok és híres gyilkosok viaszfigurái láthatóak, ma már három kontinens tizenkét nagyvárosában.

Most egy kis bemutató következik a panoptikum sztárjainak legjobb és kevésbé jól sikerült viaszbabáiról. Először vegyük szemügyre a legjobbakat!

Britney Spears viaszbabája igencsak élethűre sikeredett, szinte alig lehet észrevenni a különbségeket. A figura 2009-ben kapott helyet a londoni múzeumban, és az ihletet az énekesnő MTV European Music Awardson történő mesés visszatérése adta, ahol ebben a gyönyörű Steve Wilsher-tervezte szürke csillámos ruhában pompázott. Ez Brit második waxfigurája, az első 2003-ban került bemutatásra, ám az közel sem volt olyan élethű, mint az itt bemutatott baba.

hirdetés

A James Bond-filmek sztárja, Daniel Craig igazán szerencsésnek vallhatja magát, hiszen a világ három panoptikumában is megtalálható egyszerre, ugyanis a rajongók Las Vegasban, New Yorkban és Londonban is megtekinthetik a színész élethű viaszszobrát. A babák igazán valósághűre sikeredtek, kiválóan visszaadják a szmokingos akciósztár vonásait, habár néhány ráncot azért mégis kihagytak a viaszmás kialakításánál.

A Titanic főszereplője, Kate Winslet többek közt Oscarral, Golden Globe-bal és egy rá kísértetiesen hasonlító viasszoborral is büszkélkedhet. A figura egy gyönyörű, testhez simuló, vörös ruhát visel, amilyet a színésznő is hordott a 2011-es Emmy-díjátadón. A viaszbabát 2011 novemberében mutatták be a londoni múzeumban.

Kim Kardashian is beállt a halhatatlanok sorába, ugyanis az ő viaszszobra is ott áll a New York-i Madame Tussaud-panoptikumban. A 2010 júliusában átadott baba egy élénk színű, pink ruhát visel, amihez a bemutatón a celebritás is hozzáöltözött. Emellett Kim 2011 augusztusában egy fehér, menyasszonyi ruhás bábut is kapott a hollywoodi múzeumban, ám akkor még nem tudták a készítők, hogy a házasság csupán 72 napig fog tartani, így szinte nem is volt érdemes a babát kiállítani.

Jelenleg hazánkban forgatják a Die Hard-sorozat ötödik részét, ennek apropóján a film sztárja, Bruce Willis is Budapesten tölti az idejét. Ám a világ többi részén lévő rajongóinak sem kell Magyarországig repülni, ha látni szeretnék kedvencüket, ugyanis Bruce viaszmása Londonban és Hollywoodban is megtalálható, az utóbbiról az is megállapítható, hogy vérbeli akciósztárról van szó.

A 2011 júliusában tragikus hirtelenséggel elhunyt 27 éves énekesnőre, Amy Winehouse-ra fantasztikus hangján és slágerein kívül a viaszmúzeumban kiállított szobor is emlékeztet mindenkit a kiemelkedő tehetségére, amely bár nem pótolja őt, de így már biztosan az utókor is megismeri a nevét.

Miley Cyrus 2008-as viaszbabája is elég élethűre sikeredett, nehéz különbséget tenni a két kép között. Bár a színész-énekesnő már sokat változott a Hannah Montana-korszaka óta – mind személyiségileg, mind külsőleg –, a hasonlóság még mindig meg van a waxbaba és az ihletője között.

Az ezerarcú színész, Johnny Depp is megtalálható a világ több Madame Tussaud-múzeumában, például Londonban, az eredeti kinézetében, valamint Berlinben mint a Karib-tenger kalóza, Jack Sparrow kapitány.

Bár Taylor Swift haját nem feltétlenül a viaszbabájához hasonlóan hordja, ám az arca és a mandulavágású szeme, valamint a ruhája is kísértetiesen hasonlít az igazi, valamint a viaszból készült Taylorhoz.

P. Diddy valószínűleg nem esne kétségbe, ha meg akarná magát nézni, és eltűnne a világon az összes tükör, ugyanis a panoptikumban kiállított figurája szinte megszólalásig hasonlít a rapperre.

Marilyn Monroe és a híres fehér ruha – akár ez is lehetne a címe ennek a viaszbabának, mely a hollywoodi panoptikumban került kiállításra, és a szexszimbólum – mint mindig – itt is gyönyörű formáját hozza. A színésznőnek nem ez az egyetlen viaszfigurája, hiszen a híres szélfújta-szoknyás pillanatot is meg lehet tekinteni New Yorkban.

Mintha csak a Charlie angyalai című film forgatási szüneteit látnánk, ahol Cameron Diazt és Drew Barrymore-t a sminkesek készítik fel a következő jelenetre, ám ez is a kiállítás egyik legjobban sikerült darabja.

Természetesen még rengeteg híresség van, akikről remek viaszbabák készültek, ám most nézzük a legrosszabb alkotásokat.

Bár Justin Bieber hatalmas népszerűségnek örvend a tinik körében, a fiú egyik viaszfigurája sem aratott elsöprő sikert, ugyanis a három szobor egyike sem hasonlít túlzottan a tinisztárra. Talán nehéz lenne megformálni a vonásait?

És egy újabb viaszbaba a már említett tinisztárról, ám most barátnője, Selena Gomez viaszmását is mellé állították, ám a várt lelkesedés a rajongók irányából itt is elmaradt, hiszen a fanok ledöbbenve álltak a sokak szerint legszebb tinisztárnak tartott színésznő figurája előtt, amit igencsak elrontottak a készítők. A lány legalább 20 évvel idősebbnek tűnik a tényleges koránál, és az arcberendezése sem egyezik a másolatnak.

A pop királynőjének is tartott Madonna így, 50 felett is letagadhatna akár 20 évet is, fiatalokat megszégyenítő energikussággal mozog a színpadon, ám a viaszbabája egy kicsit eltúlzott lett, szinte alig hasonlít a dívára.

Az X Factor kitalálója is igen irigylésre méltó helyzetben van, hiszen nem nagyon hagy nyomot rajta a kor, ám a viaszfigurán szinte felismerhetetlen a kinézete, mintha nem is ő lenne, és a készítők a legfontosabbat elfelejtették: a Simon-féle, középen kettéválasztott frizurát.

Christina Aguilera viaszmása sem sikerült túl jóra, talán a túl erősre húzott szemöldök rontja el az amúgy bájos énekesnő bábuját.

A Harry Pottert megformáló angol színész, Daniel Radcliffe babája is bekerült a múzeum falai közé, ám közel sem sikerült olyan élethűre, mint ahogy azt a rajongók remélték.

A gyönyörű és legendás színésznő, Audrey Hepburn bár életében kimagaslóan szép arccal rendelkezett, a viaszbabája mégsem adja vissza ezt a bájosságot, ám a ruha, a gyöngysor és a klasszikus póz mégis felismerhetővé teszi a figurát.

2010 december 9-e nagy nap volt a múzeum és a Lady Gaga-rajongók számára, ugyanis egyszerre leplezték le a popsztár nyolc viaszmását Londonban, Berlinben, New Yorkban, Las Vegasban, Hollywoodban, Amszterdamban, Shanghaiban és Hong Kongban. A panoptikumnak eddig ez volt a legnagyszabásúbb munkája, a legtöbb szobor nagyon is hasonlít a botrányhősnőre, ám a londoni, a telefont a fején hodó bábú arcvonásai határozottan lágyabbak és nőiesebbek, mint az énekesnőé, így a hasonlóság sem annyira nagymértékű.

Ezeken kívül természetesen még rengeteg sztár rendelkezik viaszbabával a világ tizenkét Madame Tussaud-múzeumában, és reméljük, hogy mindenkinek, akit érdekel, egyszer lesz lehetősége ellátogatni az egyik panoptikumba.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek