Starity

Eurovízió: lezajlott a második elődöntő

2012. május 24. 23:11   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Túl vagyunk két elődöntőn – az elsőben Magyarország továbbjutott – így hivatalossá vált: a 20 elődöntőből kvalifikált nemzet az „öt naggyal” kiegészülve alkotja a döntős mezőnyt.

hirdetés
Eurovízió: lezajlott a második elődöntő

Tegnapelőtt zajlott le az első elődöntő, ez alapján Magyarország, illetve Románia, Moldova, Izland, Dánia, Albánia, Ciprus, Görögország, Oroszország és Írország kvalifikálta magát a szombati döntőbe. Eme 10 versenyző a ma estét nyugodtan ülhette végig, ám további 18 ország versengett azért, hogy a második 10-ben benne legyen.

A 18 produkció után egy rövidke szavazás következett, majd az eredményhirdetés, amely értelmében a továbbjutók: Litvánia, Bosznia-Hercegovina, Szerbia, Ukrajna, Svédország, Macedónia, Norvégia, Észtország, Málta és Törökorsszág.

A fent említett 20 nemzet mellett az „öt nagy”, vagyis Németország – Roman Lob, Anglia – Engelbert Humperdinck, Spanyolország – Patora Soler, Olaszország – Nina Zilli, és Franciaország – Anggun a döntőben csatlakozik a versenyzőkhöz, illetve a házigazda, Azerbajdzsán – Sabrina Babayeva.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek