Starity

Nem lesz Awake-folytatás

2012. május 29. 07:07   |   Szerző: ophely88

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A sorozat producere elárulta, hogy azért adott rendes véget a sorozatnak, hogy egyik, náluk nagyobb csatorna se tudjon hozzányúlni az alapsztorihoz.

hirdetés
Nem lesz Awake-folytatás

Az NBC egyik legjobban várt sorozata, az Awake 11 rész után elkaszálásra került. Az egyik rendező-producer, Kyle Killen (a másik maga a főszereplő Jason Isaacs volt) azt nyilatkozta, hogy ketten hozták azt a döntést, hogy a sorozat kap egy rendes véget, hogy más, náluk nagyobb csatorna ne tudja feldolgozni vagy folytatni a történetet.

Kyle elárulta, hogy a sorozatot három évadra előre tervezték, és ha nem jelentik be a kaszát, még ugyanennyit simán ki tudtak volna magukból sajtolni anélkül, hogy kifogyjanak a mondanivalóból. A második évadban Michael még börtönben ülne, és megszületett volna Rex gyereke. A betervezett évadok ugyanígy hetente kerültek volna adásba. Kyle a csatornába fektetett bizalma miatt haragszik önmagára. A sorozat tényleg rendkívüli volt, amit az NBC nem volt hajlandó kellően reklámozni.

„A nézettség nem volt a legjobb, és sejtettük, hogy előbb-utóbb eltörlik a sorozatot de álmunkban sem hittük volna, hogy ilyen hamar véget vetnek a szériának.”

A Lost rendezője elmondta interjújában, hogy ezentúl csakis kábeles csatornákkal hajlandó együttműködni, ám Michael sztorija már véget ért, ahhoz soha többé nem nyúl hozzá ő sem. Az utolsó rész Május 24-én ment le, és az amerikai média minden idők egyik legjobb fináléjának könyvelte el a zárórészt, amit az utolsó pillanatban írtak újra a kasza miatt. A rendező szerint sok ötletük és csavaros történetszáljaik voltak, amiket 3 évadra terveztek, még akkor is, ha már a széria elkezdésekor lehetett látni a szerény nézettségi mutatókat.

Killen kopogtatott az NBC ajtaján egy kis promócióért, amit a sorozat nem kapott meg. A főszereplő, Jason Isaacs már hónapokkal ezelőtt azt nyilatkozta, hogy nem érdeklik a mutatók és az sem, ha nem kap Emmy-jelölést az idei évben, csak szeretné, ha az általa is kreált sorozat futna még a legvéksőkig. A nagy hátbadöfés mindenkit megérintett, a The Secret Circle-höz hasonlóan petíciók születtek, videók készültek és rajongók demonstráltak az NBC székházánál. A felbújtó egy napot töltött a hűvösön, hazament ebédelni, majd visszatért ismerőseivel és a sorozat fanjaival a tüntetés helyszíneire.

Kyle hozzátette azt is új interjújában, hogy a nagyszerű színészi alakítást nyújtó Jason Isaacs idén nem kap lehetőséget az NBC-től az Emmy-díjra. Mint az köztudott, az Emmyre stúdiók jelölik sorozataikat és színészeiket (ha az megfelel a feltételeknek), és a tisztelt zsűri minden jelöltet megnéz, majd dönt. Jason Isaacset egyszer már jelölték Emmy-díjra, ám ügynökségén keresztül visszautasította a jelölést a Brotherhood című sorozatban nyújtott alakításáért, így beállt azon kevés sztárok közé, akik nem kérnek az egyesek szerint a „tévé Oscarja”, mások szerint a „tévé Arany Málnája” néven emlegett díjból.

A színész-rendezőnek még mindig van esélye bekerülni az Emmy-jelöltek közé. A tavalyi, Egyesült Királyságban forgatott Case Histories című sorozat első évadja 6 részből állt, de epizódonként nagyobb nézettséget produkált, mint az Awake részenként Amerikában, és nem egy európai és kanadai díjat kapott már ezért a szériáért. A pletykák szerint ringbe szállna ezzel a sorozatával az Emmy Legjobb Minisorozat kategória többi jelöltjeivel, de nem biztos, hogy angol sorozatként volna esélye a Trónok harca ellen, ahogyan a legjobb színész sem lehetne olyan ellenféllel szemben, mint Cory Monteith (Glee). A jelöltek listája még nem nyilvános, de valószínűleg ennyi volt a sorozatnak és annak jutalmazásának.

Kyle Killen egy Showtime vagy Starz sorozatötletet szeretne legközelebb készíteni, és nemrégiben olyan pletykák keltek szárnyra, hogy Lost-film közeleg, ám erre a kérdésre nem volt hajlandó válaszolni.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek