Starity

Sztárok Photoshop előtt és után

2012. június 09. 14:02   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Nézd meg, milyen elképesztő változásokon esnek át a sztárok, mielőtt címlapra kerülnének!

hirdetés
Sztárok Photoshop előtt és után

A sztárok, még ha az utcán olykor nem is, a fotózások alkalmával igyekeznek kihozni magukból a maximumot. A karikás szemek, a ráncok és a kisebb súlyfelesleg miatt előfordul azonban, hogy ez nem sikerül, ilyenkor (még akár a celeb akarata ellenére is) profik pofozzák helyre az egyébként siralmasan gyenge képeket.

Néha annyira eltúlozzák a Photoshop használatát, különösen a címlapra kerülés előtti utómunkálatok során, hogy egy teljes jobb kart képesek kiradírozni, ahogyan ez Avril Lavigne-nel is megesett. Vegyünk most górcső alá néhány esetet, amikor a profik keze igencsak megszaladt, és túlságosan szembetűnő lett a változás.

Penélope Cruz

A spanyol színésznő az első, akit kivesézünk. Az 1999-ben készült fotósorozaton bármennyire is tűnik természetes szépségnek Penélope, a magazin szerkesztősége nem volt megelégedve a fotós munkájával. Alakján ugyan nem módosítottak, a szerteágazó hajkoronája egy részétől viszont megfosztották, és mellkasát is alávetették a retusálásnak. Arcáról is eltűntek a nevetőráncok, az orrára vetülő árnyékon is változtattak, és ha ez nem lenne elég, az egészet megfűszerezték egy kis színezéssel.

Jessica Alba

Az Utódomra ütök sztárján óriási változtatásokat hajtottak végre, mielőtt magazinokba került volna a fotósorozat bármely képe is. Az eredeti fotót látványosan felturbózták, az egyébként is tökéletes alakú színésznő derekát pedig láthatóan összezsugorították. Melleit kiemelték, a combjából is levágtak egy darabot, és természetesen a bőrhibáktól is megszabadították.

Kim Kardashian

A széles csípőjű Kardashian-lánnyal sokan nincsenek megelégedve, a fotósok aztán végképp nem. Így utómunkálatokkal eltávolították a szembetűnő narancsbőrt a realitysztár combjáról, valamint a derekából és a hasából is lefaragtak egy jókora darabot. Az arca módosítását nem is tartották annyira fontosnak, így színezést leszámítva azon nem végeztek manipulációt.

Madonna

A pop nagyasszonya az ötödik X-en túl is kirobbanó formában van, ami ugyan a lesifotókon nem látszik, hiszen öregasszonyos kinézetével nap mint nap sokkolja a rajongóit, akik a lent látható képekhez vannak szokva. Bizony, Madonna nem lehet a fotósok kedvence, hiszen képein tetemes mennyiségű javítani való van: az albuma promotálásához használt képeken próbált ugyan szexis lenni, helyette azonban inkább egy haldokló nénikéhez hasonlít. A kezelésbe vett fotókon ezzel szemben már egy harmincas éveiben járó, erőteljes nő köszön vissza ránk, aki hirtelen ráncfelvarráson és zsírleszíváson esett át, a vakító ragyogásról pedig, amit akár Edward Cullentől is kölcsönözhetett, inkább ne is beszéljünk...

Eva Mendes

A Volt egyszer egy Mexikó sztárja a Cosmopolitannek állt többször is modellt, a lenti képeken jól látható, milyen hamvas szépséget tudnak faragni a kiábrándult arcú, álmos színésznőből. A korrigálók első dolga volt eltüntetni Eva szem alatti karikáit, amellyel kissé tekintete is megváltozott, a színezés pedig eltüntette a további apró bőrhibákat is.

Britney Spears

A pophercegnő Circus-korszakának kellős közepén adta arcát, nevét és testét a Candiesnek, a reklámhoz pedig alaposan kipofozták a süllyesztőből visszatért énekesnőt. A babarózsaszín fotókon elsősorban az tűnhetett fel a szemfüleseknek, hogy Britney csípője a való életben jóval szélesebb. Amint pletykálni kezdtek a retusálás gyanújáról, a sztár megosztotta az eredeti fotókat is, amelyeken jól láthatóak a lábán éktelenkedő zúzódások.

Keira Knightley

A brit színésznő hamis melleitől volt hangos a sajtó 2004-ben, amikor az Artúr király című film utómunkálatai zajlottak. A filmes szakemberek nem voltak megelégedve a többször is anorexiásnak kikiáltott Knightley melleivel, így a film hivatalos plakátjaira a harcos jelek mellett két óriási mell nőtt. Az eset egyébként a színésznőnél is kiverte a biztosítékot, ugyanis Keira kifejezetten ellenezte, hogy hozzányúljanak az eredeti fotókhoz.

Demi Moore

Ashton Kutcher exneje a W magazinnak állt modellt, és nem elég, hogy megfosztották az öregedés jeleitől, egy szeletet egyszerűen kivágtak a színésznő csípőjéből. Kérdéses, hogy nem vették-e észre ezt a szembetűnő különbséget, mindenesetre úgy gondolhatták, a címlapkép ekkora bakival még mindig jobb, mint az eredeti változat...

Avril Lavigne

A bájos kanadai énekesnőt 2010-ben tréfálta meg a Maxim magazin: a hiba miatt természetesen Avril tökéletlenségéről keringtek hírek. Amellett, hogy az arcán és a hasán is alakítottak egy kicsit, szinte az egész jobb alkarját kiradírozták. Az újság boltokba kerülése után pedig olyan kétértelmű szalagcímek láttak napvilágot a bulvárlapokban, mint a „Levágták Avril Lavigne karját!”. A Maximn dolgozói azóta valószínűleg duplán ellenőrzik, mit hogyan retusálnak.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek