Starity

Beperelték Mark Zuckerberget

2012. június 04. 18:06   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A vádlottak padján találhatja magát a Facebook alapítója, Mark Zuckerberg, akit a befektetők azzal gyanúsítanak, hogy a Facebook-részvényekkel becsapta őket.

hirdetés
Beperelték Mark Zuckerberget

Május közepén vezették be a nyilvános tőzsdei kereskedelembe a Facebook-részvényeket, 38 dolláros kibocsátási áron. A részvény árfolyama azóta csak esik, a dühös befektetők pedig beperelték Mark Zuckerberget, valamint a Morgan Stanley, a JPMorgan és a Goldman Sachs befektető cégeket.

A vád szerint a 28 éves üzletember tudott arról, hogy a részvények értéke túlbecsült, ezért hogy saját anyagi javait megvédje, gyorsan megszabadult egy óriási részvénycsomagtól, mielőtt fény derült volna a turpisságra.

A vádirat szerint Zuckerberg és társai elhallgatták a tényt, hogy alapvető hiba van a Facebook üzleti modelljében, ugyanis a reklámokból befolyó bevételek közel sem akkorák, hogy a 38 dolláron kibocsátott részvények utáni részesedést fedezzék. A befektető cégek pedig állítólag tudtak arról, hogy a Facebook értékét túlbecsülték, mégis csak a kiválasztottakkal osztották meg az információt.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek