Starity

Jackie Chan utoljára osztogatja a pofonokat

2012. június 23. 12:12   |   Szerző: kathrin22

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A egyik leghíresebb hongkongi színész a világ legrangosabb filmfesztiválján jelentette be, többé nem vállal szerepet akciófilmekben. Utolsó filmje, az év végén mozikba kerülő Chinese Zodiac lesz.

hirdetés
Jackie Chan utoljára osztogatja a pofonokat

Az 58 éves Jackie Chan jobbára kung-fu és karate tudásáról ismerhettünk meg, amelyet filmjeiben is nagy előszeretettel használt. 1972-ben Bruce Lee főszereplésével készült Tomboló ököl című filmben kaszkadőrként lépett először a kamerák elé. Hazájában a Részeges karatemester-filmekkel vált ismertté. A negyven év filmes pályafutása alatt sosem használt kaszkadőrt, és nincs olyan csontja, ami el ne tört volna a filmforgatásokon, melyeket az alaposan, nagy odafigyeléssel megkoreografált jelenetnél szenvedett el.

A cannes-i filmfesztiválon tett kijelentése komolynak tűnik, miszerint a Karate kölyök folytatása, Csúcsformában 3. része és a decemberben bemutatásra kerülő Chinese Zodiac (Istenek fegyverzete-trilógia harmadik része) lesz az utolsó mozifilmje, mellyel búcsút int az erőszakos verekedésekkel teletűzdelt alkotásoknak.

A BBC News tudósítása szerint Chan az alábbi mondatával indikolta döntését: „A világ már túl erőszakos. Szeretek bunyózni, de gyűlölöm az erőszakot.”

És még hozzátette, nagyon szeretné, ha a közönség tudná, hogy nem csak a harcművészetekben jártas, de színészkedni is tud.

Az utóbbi több mint egyévtizedben valóban nem vállalt akció-drámákat, hanem inkább vígjáték-szerű filmeket, itt említhetünk olyan sikereket mint például Új csapás, Londoni csapás, 80 nap alatt a földkörül vagy a Karate kölyök első része (állítása szerint továbbra is ilyen karaktereket szeretne eljátszani). Bár ezek a filmek tartalmaztak bőven bonyolultan előadott verekedős jelenteket, mégis a korosodó sztár már nem vetette bele magát annyira, mint pályája kezdetén.

Sajnos mindenki felett eljár az idő, így a mindig mosolygós és állandóan izgő-mozgó Jackie Chan felett is. Lehet, a közeledő hatodik X is szerepet játszott döntésében.

Íme legúlabb filmjének trailere:

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek