Starity

A nap milliárdos játéka: minipalota kutyáknak

2012. július 02. 09:09   |   Szerző: LadyAly

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A sztárok sok furcsa, és értelmetlen hobbit űznek, ezúttal azonban kedvenceikre is gondoltak: méregdrága házakkal ajándékozzák meg kedvenceiket.

hirdetés
A nap milliárdos játéka: minipalota kutyáknak

A New York Timesban megjelent cikk szerint a díszes kutyaház élvezetét a kutyák sem vetik meg. Felszereltsége: légkondicionáló, fűtés, szórakoztató berendezések, bonyolult világítás, mancsmintás tapéta – ezek a kutyák jobb körülmények közt élnek, mint a legtöbb New York-i ember.

A cikk szerint a luxus kutyaólüzlet jóval népszerűbb, mint valaha. A kutyaól építészek szerint a luxus eblakosztályok iránti keresleten a gazdasági válság sem éreztet hatását. Hírességek, mint például a Jersey Shore-sztár Jenni Farley, vagy a szupermodell Rachel Hunter is megörülnek ezekért a mini kéglikért.

„Az ügyfeleink fele azt mondja: »Hé, mi lenne, ha csinálnánk egy másolatot az otthonunkról a kutyusnak?« a válaszadók fele pedig ezt: »Ez az az álomház, amit mindig is elképzeltünk, de nem engedhetjük meg magunknak a való életben« – mint egy francia palota a francia pudlinak” – mondta Michelle Pollack, a Le Petite Maison designere.

Az átlagár a La Petite Maison kutyaólaknál kb. 5 és 6 ezer dollár körül van, de Pollak elmondta, hogy van olyan gazdi, aki 25 ezer dollárt sem sajnál rááldozni.

De mire ez a nagy felhajtás? A kutyák törődnek azzal, hogy nekik van-e a legjobb házuk a környéken? Néha ezek az elkényeztetett kutyakölykök még csak nem is a saját otthonukban élnek.

A Times kiderítette, hogy Maggie May is vett egy mini kúriát a whippet keverékének, a ház mögötti kertbe, de az eb egyszer sem tette be oda a mancsát.

Ha valaki netán ugyanilyen házikó megvásárlásán töri a fejét, annak azt javasoljuk, vegyen inkább neki valami finom eledelt, a megmaradt pénzen pedig felújíthatja a saját lakását.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek