Starity

Exkluzív interjú Simával

2012. július 10. 18:06   |   Szerző: Bade

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Szeretnél végre egy kis vérfrissítést? Valami újat a standard hip-hop és rap dalokon kívül? Ha igen, akkor csekkold a StreetROYALt és producerüket, Simát, aki most néhány érdekességet árul el magáról.

hirdetés
Exkluzív interjú Simával

Mesélj arról, hogyan kezdődött ez az egész!

Sima: Nem túl bonyolult a történet. Hat évvel ezelőtt harmadikos gimnazista voltam. Előtte rockot hallgattam elég hardcore módon, és kerestem valami más stílust. Valami újat akartam, és a padtársam a rapzenét szerette. Egyik nap kértem tőle egy CD-t. Elkezdtem hallgatni. Akkor azt gondoltam, ilyen bolond fejjel, hogy ilyen zenét én is simán csinálnék. Aztán 1-2 hónappal később már nemcsak zenét kértem, de zeneszerkesztő programot is. Megcsináltam az első számaimat, amiket büszkén mutogattam a suliban, többeknek tetszett, de volt egy-két kritikusom is. Visszahallgatva elég gyenge minőségűek voltak, de voltam olyan bátor, hogy a nagyobb, nevesebb előadóknak elküldtem, hogy csekkolják le, és ha van kedvük, rappeljenek rá. Valamilyen oknál fogva azóta sem érkezett válasz ezekre a levelekre. (nevet) Úgyhogy akkor kezdett el fejlődni a zenei hozzáállásom, amikor megkaptam az első pofonokat. Volt olyan, aki azt mondta, hogy rossz, amit csinálok, és ez inspirált, hogy legyek jobb, és ez a mai napig is működik. Vágyom arra, hogy valaki leszólja a zenémet, hogy fejlődhessek.(nevet)

Mi motivál, mikor megalkotsz egy-egy számot?

Többfajta dolog is. Régebben talán a szabadidőm, az önmagam szórakoztatása volt az inspiráció, hogy valami újat, valami jobbat alkossak, de mostanában inkább a nagyobb kihívások inspirálnak. Tehát, hogy olyan zenét csináljak, aminek köszönhetően majd együttműködik velünk ez vagy az, vagy megnyerhetek vele egy versenyt. Ha csak saját magam miatt ülök le zenét csinálni, abból általában nem szokott jó kisülni. Ez az időhiánynak és a fáradtságnak tudható be.

Meddig tart, míg elkészül egy dalod?

Változó, mert ha alapzenéről beszélünk, akkor pár órát vesz igénybe, de ha zenéről beszélünk, akkor a felvétel, a témaválasztás és a finomítás néha egy napba is beletelik. De egyébként hónapokig szoktunk „ülni” egy számon, hogy tökéletes legyen.

Mivel foglalkozol a zenén kívül?

Dolgozom, Nyíregyházán egy webfejlesztő cégnél, már lassan egy éve. Ez tölti ki a hétköznapjaimat reggel 8-tól délután 4-ig. (nevet).

Honnan jött a beceneved?

Hú, ezt sokan megkérdezik! Nem kaptam ezt a nevet, hanem magamat neveztem el így. Ugyebár belecsöppentem ebbe a világba, és kellett egy jó név. Egyszerű a dolog: a Szikora Marcell kezdőbetűi, de a Szima hülyén hangzott, a Sima viszont már nem annyira.

Kikkel dolgoztál együtt, és kiknek írtál már zenét?

Talán, akit ismerhet a közönség, az a BMB. Mostanában elég sok mindenben vesznek részt, velük kezdtem a zenélést. A nevesebbek közül TM-et említeném meg, Hibridet, beszélhetünk a Hősökről, remixet csináltam DSP-nek, Funktasztikusnak és a legkirályabb együttesnek a magyarországi piacon, a StreetROYAL nevezetű supergroupnak, szerény csapatomnak.

Mesélj a StreetROYALról. Hol és hogyan ismerkedtetek meg?

Mátészalkai kezdeményezésű a dolog. Az Athome és Back formáció bővült ki DJ Brokerrel. Majd megismerkedtem Athome-val, összedobtunk egy-két számot, és valamelyik mámoros éjszakán felhívtak engem, és megkérdezték, hogy nem lennék-e tag. Persze igent mondtam, ők pedig másnap az egészből semmire sem emlékeztek. De aztán felvilágosítottam őket, hogy milyen kérdést tettek fel nekem, és onnantól kezdve él a dolog. Broker kiszállt, és helyette DJ Pierci jött.

Fellépésekre jársz a srácokkal?

Természetesen. Mindig ott a helyem. Általában bulizunk, lélekben is támogatom őket, de többnyire fotósnak visznek. (nevet) Néha eléggé kellemetlen szokott lenni, de hát mindent a csapatért. Általában igyekszem én magam intézni a zenekar ügyeit, beszélek a partiszervezőkkel stb., szeretem csinálni, és szívesen teszem.

Milyen gyakran találkoztok?

Sajnos nem sűrűn, mert az egész országban szét vagyunk szórva, de amikor tehetjük, összefutunk.

Milyen kapcsolatban álltok egymással?

Baráti a kapcsolatunk, elsősorban barátok vagyunk.

Mesélj egy kicsit a külföldi szárnypróbálgatásaidról!

Külföldi próbálkozásról annyit, hogy amikor tehetem, és van meghirdetve remixverseny, indulok rajtuk, bízom a sikerben. Három nagy sikerem is volt már, az egyiket Diaz barátommal értem el, a másikat pedig a testvéremmel, aki gitározik és szintén zenész.

Nagy sikert értél el Los Angelesben is.

Los Angeles nagyon szép hely, képeken már láttam. A „Tell me something” nevezetű dallal nyertem meg egy remixversenyt, melynek fődíja egy fesztiválbelépő volt. Ennek nagyon örültem, de a repülőjegyemet nem állták volna, így úgy döntöttem, hogy inkább Egerbe megyek el aznap (nevet), ahol részt vettünk egy versenyen a többiekkel.

Jelenleg dolgozol valamin?

Így van, mindig dolgozom valamin. A srácokkal dolgozunk elsődlegesen, de más előadóknak is alkotok. Viszont most az a legfontosabb, hogy nemsokára jön az új klip egy új dalból, melyben Eckü és Funktasztikus is közreműködött, és StreetBomb lesz a címe.

Melyik a kedvenc saját dalod?

Planet Asiával készítettünk egy dalt, ezt hallgatom sokszor. És ennek a zenéje lesz az alapja az új klipnek is, mert annyira szeretem.

Milyen nagyobb terveid vannak a jövőre nézve?

Teljesen komoly terveim nincsenek, mindig vannak azonban rövid távú elképzelések, amiket meg kell valósítanunk. Nagyon előre tervezni nem szabad, ami éppen benne van az emberben, azt kell kiadni. Persze tudatosság azért van.

Kik a kedvenceid hasonló körökből?

A StreetROYALt tudnám megemlíteni. (nevet) Sok előadót szeretek, de különösen nagy kedvenceim nincsenek, mindenkitől van egy-két szám, amit szívesen meghallgatok. A reggae-től kezdve a popzenéig minden jöhet, kivéve az opera.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek