Starity

Rihanna volt könyvelőit pereli

2012. július 06. 09:09   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Bírósághoz fordult Rihanna, aki szeretné visszakapni azt a több millió dollárra rúgó pénzösszeget, amelyet egykori könyvelői vettek ki a zsebéből.

hirdetés
Rihanna volt könyvelőit pereli

Rihanna a bíróság által szeretné visszakapni azt az igen tetemes összeget, amellyel egy könyvelőcég, a Berdon LLP és annak két volt munkatársa, Michael Mitnick és Peter Gounis károsította meg, részben hanyagságuknak, részben pedig kapzsiságuknak köszönhetően.

Az énekesnő 2005-ben került kapcsolatba a céggel, menedzsmentje ajánlotta a pályakezdő, kiskorú énekesnőnek, hogy bízza pénzügyeit a Berdon LLP munkatársaira. Mivel akkoriban a sztár még járatlan volt pénzügyekben, vakon megbízott a cég alkalmazottaiban.

A manhattani bíróságra kedden beadott kereset szerint azóta fosztogatták módszeresen az énekesnőt és turnécégét, a Tourihannát a könyvelők, például azzal, hogy pofátlanul magas jutalékot vontak le a koncertkörútjának bevételeiből, de azzal is sok pénztől esett el a sztár, hogy a cég nem ellenőrizte és hajtotta be a kifizetetlen jogdíjakat, és nem igényelte vissza a belföldi és nemzetközi adóvisszatérítéseket sem.

A barbadosi énekesnő konkrét példával is tud szolgálni a cég elképesztő munkamódszerére, hiszen 2010-es Last Girl on Earth Tour turnéja a kiadások és bevételek összeegyeztetésének hiányában csaknem mínuszban zárt, míg Loud turnéja – amit már egy másik könyvelő cég könyvelt, miután 2010 végén szakított a Berdonnal – kifejezetten sikeres volt anyagilag. Ráadásul a Last Girl on Earth Tour koncertsorozat bevételeiből a kapzsi cég 23%-os jutalékot csípett le magának, míg az énekesnő 6%-ot kapott a bevételből, ami nem éppen a szakmai normáknak megfelelő.

Rihanna most szeretne nem meghatározott összegű kártérítést kapni a cégtől, természetesen az elmaradt bevétellel együtt.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek