Starity

Eltűnt énekesek nyomában II.

2012. július 19. 10:10   |   Szerző: Beliyah

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ismét összegyűjtöttük néhány olyan előadót, akik évekig a zeneipar meghatározó alakjai voltak, ám hiába a számos sláger, ők is a süllyesztőbe kerültek.

hirdetés
Eltűnt énekesek nyomában II.

Előző cikkünkben már összegyűjtöttünk öt olyan előadót, akik neve feledésbe merűlt egy új zenei stílus, vagy esetleg néhány eladhatóbb vagy csinosabb sztár miatt. Ez sajnos a most felsorolt előadokkal sem történt másképp, hiába adtak nekünk felejthetetlen slágereket.

Sisqó
Amerikai R&B-énekes, rapper, dalszövegíró, táncos, producer és színész. A sokoldalú tehetség karrierje 1995-től kezdett fellendülni, ám dalt utoljára már csak 2002-ben hallhattunk tőle. 2008 óta ígéri rajongótáborának a visszatérését, ám valószínű, hogy erre az albumra csak idén vagy akkor sem kerül sor, a címe viszont már megvan, Last Dragon lesz. Addig is élvezzük legnagyobb slágerét, a 2000-ben elkészült Thong Songot.

Blu Cantrell
Tény, hogy a különleges hangú Blu Cantrell legismertebb dala a Sean Paullal elkészült Breathe, ám azt kevesen tudják, hogy az énekesnő két szólóalbumot is elkészített, melyek szép sikereket értek el világszerte. Legnagyobb slágerének a Breathe mellett az R&B-hangzású Hit 'em Up Style-t nevezheti, mellyel begyűjtött két Grammy-jelölést is. Sisqóhoz hasonlóan ő is ígért visszatérést még 2011-ben, ám ennek eddig semmilyen jelét nem láthattuk még.


Montell Jordan

Az amerikai R&B énekes és dalszerző 1994-től 2010-ig munkálkodott a zeneiparban, ám saját lemeze utoljára 2008-ban jelent meg. Előtte azonban több előadónak is írt dalokat, valamint producerkedett is. Többek között olyan előadóknak segített, mint Christina Milian, vagy a fentebb már említett Sisqó. Igaz, 2008 nem volt olyan régen, de Montellt azért tekinthetjük eltűntnek, mert pár éve felcsapott lelkésznek, így a zeneiparba többet már biztosan nem látjuk majd viszont. Így már csak a legnagyobb slágerét, az 1995-ös This Is How We Do Itet hallgathatjuk.

Michelle Williams
Az egykori Destiny's Child-tagoknak mind fellendült a karrierje az együttes szétválása után, ám nem mindenkinek a zeneiparban. Michelle, amióta nem a „végzet gyermeke”, azóta a színházakat, és a filmipart próbálja meghódítani. Számos sorozatban is szerepelt már, és a színházakban egyre több főszerepet kap. Zenélni továbbra is zenél, de sikere leginkább csak külföldön van. Eddig három szólólemezt készített el, amelyek – valljuk be – fele annyi figyelmet sem kaptak kis hazánkban, mint mondjuk Beyoncé vagy Kelly Rowland albumai. Ám ne felejtsük el Michelle-t sem, hiszen számos slágert adott nekünk a Destiny's Childon keresztl.

Coolio
Biztosak vagyunk benne, hogy nincs olyan ember, aki ne ismerné a Gangsta's Paradise című dalt, ám kevesen vannak azok a mai fiatalok között, akik tudják is, hogy kitől származik. Talán Coolio az, aki az eddig felsorolt előadók közül a legjobban el lett hanyagolva. 25 éve munkálkodik a zeneiparban, így megérdemelte, hogy felírja nevét a legnagyobbak közé az előbb említett slágerével, mely számos filmben is felcsendült már. Ilyen például a Veszélyes kölykök, vagy az Osztály, vigyázz!. Coolio jelenleg is dolgozik, utoljára 2009-ben adott ki lemezt, több-kevesebb sikerrel.

Coolio nevével az eltűnt előadók listája még mindig nem ért véget, hiszen sokáig lehetne sorolni azokat a sztárokat, akiket megunnak a rajongók és feledésbe merülnek.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek