Starity

Elhunyt Ernest Borgnine!

2012. július 09. 16:04   |   Szerző: snoopy

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az Oscar-díjas, Golden Globe-díjas és BAFTA-díjas színész vasárnap hunyt el 95 éves korában a családja körében.

hirdetés
Elhunyt Ernest Borgnine!

Ernest Borgnine amerikai színész vasárnap, helyi idő szerint kora délután családja körében hunyt el a Los Angeles-i Cedar-Sinai kórházi központban. Az intézménybe múlt héten került be egészségügyi felülvizsgálat miatt. A színész szép kort megélt, hisz 95 éves volt.

Ernest még három hete egy rakás Oscar-díjas színész társaságában részt vett a százéves Paramount filmstúdió centenáriumi ünnepségén is.

„Hat évtizeden keresztül szórakoztatott minket Ernie a tehetségével és a testével. Neki 95 évesen is nagyon elfoglalt és fontos élete és karrierje volt -mondta SAG-AFTRA elnöke, Ken Howard. – ”Nekünk nagyon fog hiányozni a mosolya, a nagylelkűsége és a vidám szelleme. Legmélyebben együtt érzünk a Borgnine családdal"

A számos díjjal kitüntetett színészt a magyar nézők leginkább A piszkos tizenkettő háborús filmdrámákból ismerhetik, vagy pedig 1980-as készült Szuperzsaru című filmből, amiben Terence Hillel játszott együtt. Oscar-díját az 1955-ös Marty film miatt kapta, amiben eljátszotta az érzékeny és félénk hentest.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek