Starity

Parazitát neveztek el Bob Marley-ról

2012. július 13. 12:12   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A legendás zenész rajongói felháborodtak, amikor egy reggae imádó tengerbiológus Bob Marley-ról nevezte el az újonnan felfedezett vérszívó rákfajt.

hirdetés
Parazitát neveztek el Bob Marley-ról

Bob Marley a zenetörténelembe már bekerült, most a biológia könyvekbe is be fog, hiszen egy tengerbiológus az ő tiszteletére nevezte el Gnathia marleyi-nak azt a most felfedezett parazita rákfajt, amely a Karibi térségben honos, és az ott élő halpopulációt fertőzi.

„Dr. Paul Sikkel óriási zenerajongó, és öszes kedvenc zenésze közül Bob Marley-t válaszotta karrierje jelentős részében kutatott projektjének nevéül” – mondta a tudós publicistája.

Gyakori egyébként, hogy a tudósok beépítik a projektjükbe nem-tudományos érdeklődésüket is, kedvenc zenészről elnevezni felfedezéseket elég népszerű dolog a tudományos világban.

Az mindenesetre biztos, hogy jónéhány rajongó nem örül annak, hogy egy parazita is osztozik a legendás néven, a Bob Marley Alapítvány viszont elutasította a feltételezést, hogy ez tiszteletlenség lenne a jamaikai legendával szemben.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek