Starity

Sztárok sokrétű tehetséggel, avagy egy karrier nem elég!

2012. augusztus 13. 14:02   |   Szerző: rek4

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Vannak olyan hírességek, akik nem csupán egy szakmában váltak sikeressé elképesztő tehetségüknek köszönhetően. Közülük említünk most meg néhányat.

hirdetés
Sztárok sokrétű tehetséggel, avagy egy karrier nem elég!

Néhány emberben genetikailag kódolva van a „jackpot”: szépek, sikeresek és tehetségesek – s közülük csupán kevesen sokrétűen rátermettek. Azonban hatalmas különbség van azon hírességek között, akik csupán a hírnévtől és csillogástól elvakult önbizalmat nyerve képzelik magukat jó képességűnek, valamint azok között, akik valóban sokrétű tehetségek.

Akárcsak Karl Lagerfeld, úgy Bryan Adams is a fotózást választotta mellékjövedelemként a zenélésen túl. Az 52 éves Adams nemrég nyitotta meg első fotógyüjteményének kiállítását Moszkvában, melynek címe Exposed. Úgy tűnik az a tény, hogy már önmagában is sikeres zenész, nem jelentett elég kihívást. Fotósorozatában több híresség is szerepel egy-egy alkotáson, mint Diana hercegnő, Kate Moss és Victoria Beckham.

Adams alkotásai olyan hírnévnek örvendenek, hogy II. Erzsébet királynőről készült egyik portréját egy kanadai bélyeg elkészítéséhez is felhasználták. Karl Lagerfeld egyébként a Chanelnek is dolgozott már fotósként, valamint nemrégiben jelent meg új könyve is.

A fotózás csupán egy dolog, az éneklés és a színjátszás pedig a másik, melyek kéz a kézben járnak: Scarlett Johansson nemrég megjelent albuma ugyanis tartalmaz olyan számokat, melynek megalkotásában Tom Waits, Ryan Gosling és Johnny Depp gitárosként és dalszerzőként közreműködött.

Jennifer Lopeznél is nagy fejtörést okozhat a már jól ismert tyúk-tojás találós kérdés: Vajon melyik volt előbb? Az igazság az, hogy a nagy áttörést a Selena című zenés film hozta a karrierjében, mely a 23 évesen elhunyt latin énekesnőnek, Selena Quintanilla-Péreznek állít emléket.

De nem csupán fotósorozatokkal, zenével és filmezéssel lehet művészi karriert befutni, ugyanis a sztárok körében is nagy népszerűségnek örvend a könyvírás. Madonna például öt gyermekkönyvet írt, James Franco pedig 2011-ben publikálta első novellagyűjteményét Palo Alto címmel. A sors különös ajándéka James számára, hogy hatalmas tehetsége nem csupán a színészetben és az írásban mutatkozhatott meg, hiszen fényképész is, ismert filmjei mellett megfordult már művész- és reklámfilmekben, valamint négy diplomával is rendelkezik.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek