Starity

A divatvilág is olimpiai lázban ég

2012. július 26. 14:02   |   Szerző: Coco Selly

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az olimpikonok ruháit neves tervezők készítették, akik a rajongóknak is kedveskedtek néhány, korlátozott példányszámban kapható darabbal és kiegészítővel.

hirdetés
A divatvilág is olimpiai lázban ég

Bár még hivatalos megnyitó nem volt, tegnap délután már megkezdődtek a londoni olimpiai játékok. A sportolók és az őket támogató lelkes szurkolók mellett a divatvilág is óriási olimpiai lázban ég. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy a versenyzők ruháit a leghíresebb divattervezők alkották meg, akik sorra dobják piacra az Olimpiához kapcsolódó minikollekcióikat is, és nyitják meg pop up (időszakosan nyitva tartó) üzleteiket a brit főváros utcáin.

Legutóbb a Miu Miu prezentálta olimpiai darabjait, melyek holnaptól londoni üzleteikben három színben lesznek kaphatóak, limitált kiadásban: az érmekhez hasonlóan aranyban, ezüstben és bronzban. A London Calling elnevezésű kollekció cipőket és táskákat tartalmaz, melyeket akár az esemény nézőterén is viselhetnek a divatot követő és kedvelő hölgyek.


Giorgio Armani tervezte az olasz küldöttség ruháit, de úgy vélte, ez még mindig kevés a lelkesítéshez, és E47 nevű sportvonalának kollekcióját és kampányát is az Olimpiának szentelte. A fotókhoz elismert olimpiai ikonokat kért fel.

Stella McCartney készítette el a britek ruházatát, míg a Gucci egy hozzá passzoló kiegészítőkből – napszemüvegek, cipők, táskák – álló kollekcióval állt elő. A darabokat London, ezen belül is a Tower Bridge és a Big Ben ihlette.

Ahogy Stella és Armani, úgy Ralph Lauren is leszerződött olimpiai ruhák készítésére. A mogul az amerikai versenyzőknek tervezett, míg a Prada az olasz vitorlázóknak, a Hermés a francia lovaglóknak, Salvatore Ferragamo pedig San Mariono versenyzőinek.

Hazai sportolóink az Innoé design darabjaiban jelennek majd meg a holnapi nyitóünnepségen. A ruhákról erre a linkre kattintva találtok még több képet.

Az üzletházak mellett a leghíresebb divattal foglalkozó lap, a Vogue is szentelt egy számot az Olimpiának, melynek címlapjára – harminckettedik alkalommal – a görög istennőként pózoló Kate Mosst választották.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek