Starity

Robert Downey Jr. a legértékesebb sztár

2012. augusztus 04. 19:07   |   Szerző: mse90

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A New York magazin internetes blogjában, a Vulture-ban tette közzé azon sztárok 100-as listáját, akik jelenleg a legnagyobb hatást gyakorolnak a mozipénztárakra.

hirdetés
Robert Downey Jr. a legértékesebb sztár

A Vulture nyolc kritérium alapján válogatta és rangsorolta a színészeket, többek közt figyelembe véve az utóbbi 5 évben készült filmjeik átlagbevételét, kritikai fogadtatását; de azt is megnézték, hogy ki szerepelt a legtöbbet neves magazinok címlapjain, illetve kitől leghangosabbak a pletykalapok. Ezenkívül megkérték öt stúdió képviselőjét, hogy pontozzák, szerintük az egyes színészek mekkora bizonyosággal húzzák be a filmszínházakba közönségüket, és felhasználták az E!Poll felmérését arról, hogy milyen a sztárok népszerűségi indexe. Majd mindezt szépítették az Oscar-jelölések és -díjak számával.

A lista élén Robert Downey Jr. végzett, ami nem is csoda: a színész az utóbbi években több kasszasikerben is oroszlánszerepet vállalt, többek közt a Vasember, a Sherlock valamint az idei Bosszúállók fűződik a nevéhez.

A dobogó két másik fokán Will Smith és Johnny Depp végzett, de természetesen helyet kapott a top 10-ben Brad Pitt és Angelina Jolie, valamint az olyan „nagyöregek” mint Clint Eastwood vagy Mery Streep. A huszas listában pedig már találkozhatunk néhány 30 alatti színésszel is, Daniel Radcliffe, Jennifer Lawrence, Emma Stone és Shia LaBeouf személyében.

Az Alkonyat-széria mindhárom sztárja (Kristen Stewart, Taylor Lautner, Robert Pattinson) is bekerült a felsorolásba, ami nem meglepő, hisz a filmek hatalmas bevételeket, és még nagyobb médiaszenzációt produkáltak.

Az összeállítás legfiatalabb résztvevője a mindössze 14 éves Jaden Smith, a legidősebb pedig a már említett Eastwood (82).

Érdemes megvizsgálni a listán szereplők nembeli eloszlását is, hisz a 100 helyezett közt mindössze csak harminc színésznő kapott helyet, és ők átlagban is kisebb pontszámokat kaptak a stúdióktól. Ugyanakkor a kizárólagosan vígjátékokban vagy akciófilmekben szereplő sztárok közül sokak stúdió értéke magas, hisz bár némelyikük játéka talán kevés változatossággal és meglepetéssel tud szolgálni, de ez ugyanúgy igaz a filmjeik bevételére is.

A teljes lista megtekinthető ide kattintva.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek