Starity

Hivatalos: három részes lesz a Hobbit

2012. július 31. 11:11   |   Szerző: corny4

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Peter Jackson a napokban megerősítette, hogy trilógia lesz a Hobbitból, azaz három részes lesz.

hirdetés
Hivatalos: három részes lesz a Hobbit

Nemrég olyan pletykák kaptak szárnyra, miszerint A Gyűrűk Ura előtti eseményeket feldolgozott film három részben jön ki, erre még Peter Jackson is utalt a Comic Conon. Peter és a Warner Bros között komoly megbeszélések folytak, végül a stúdió, a színészek és a stábtagok belegyeztek, hogy legyen harmadik rész. A hírt maga a rendező erősítette meg a napokban, akit mindvégig támogatott Fran Walsh és Philippa Boyens írók is.

„Ez már valóban egy váratlan utazás, és Tolkien professzor szavával, a mese már sokatmondóan kinőtte magát” – nyilatkozta Jackson, és hozzátette azt is, hogy nagyon meg vannak elégedve a történettel, a jelenetekkel és a karaktereket filmvászonra vivő színészekkel.

Az első rész, a Váratlan utazás idén decemberben érkezik, és már azt is tudjuk, hogy Új-Zélandon fog debütálni. A második rész 2013 decemberére várható, a befejező rész pedig 2014 nyarán érkezik.

Ez a film elmeséli, hogyan jut Zsákos Bilbóhoz a gyűrű, és a többi kalandját meséli el még. Bár a rajongók szkeptikusak a harmadik részt illetően, mivel a A gyűrűk ura-könyv 1347 oldalas, A hobbit pedig csak 285 oldal hosszú, így nem értik, hogy akkor miként lehet belőle három részt forgatni. Ha úgy nézzük, aggodalmuk nem alaptalan, viszont Jackson megmagyarázta a döntése okát. Elmondta, hogy rengeteg extra jelenet lesz benne, és ha nem használnák ki ezt a lehetőséget, Bilbó sok kalandja kimaradna a filmből, mivel rengeteg anyaguk van, amit képtelenség lenne két filmbe belepasszírozni. Az is kiderült, hogy Peter ötleteket merített egy eddig publikálatlan The Hobbit-változatból is. Tudjuk azt is, hogy nagyon fontos az egész sztoriban Gandalf, Erebor és a törpök szerepe is.

Már el is kezdték találgatni az utolsó rész címét. Eddig két változatról tudunk, a The Hobbit: The Desolation of Smaug és a The Hobbit: Riddles in the Dark. A filmmel kapcsolatosan nagy elvárások vannak, hisz nem csak a rajongók szeretnének olyan színvonalat látni, de Warner Bros is szeretne annyi bevételt kapni, mint anno A gyűrűk uránál.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek