Starity

Arnold Schwarzenegger egyetemi professzor lesz

2012. augusztus 03. 08:08   |   Szerző: MTI

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az egykori izomember és Terminátor, Arnold Schwarzenegger a politikatudomány világában látja a jövőjét és a Dél-Kaliforniai Egyetemen megalapította az ő nevét viselő állam- és globálpolitikai intézetet – közölték amerikai sajtóforrások.

hirdetés
Arnold Schwarzenegger egyetemi professzor lesz

Arnold Schwarzenegger, aki a politikában egészen Kalifornia állam kormányzóságáig vitte, tanítani is fog az egyetemen és ő lesz az intézet tanácsadói testületének elnöke – vált ismertté helyi idő szerint csütörtökön. Az intézmény, amely alapvetően a felelős vezetés tudatosítására és a pártos megosztottság meghaladására törekszik majd, az oktatás, az energia és környezetvédelem, a pénzügyi és a gazdaságpolitika, az egészségügy és a wellness, valamint a politikai reform terén kívánja előmozdítani a kutatásokat.

A volt testépítő világbajnok, filmsztár és politikus 20 millió dollárt ajánlott fel az intézet számára a magánvagyonából, valamint az általa szervezendő adománygyűjtések bevételeiből. Schwarzenegger csapata először szeptember 24-én mutatkozik majd be, egy olyan szimpóziummal, amelynek a pártosságon túli világgal foglalkozik majd a politikai döntéshozatalban.

„Ha visszagondolnak arra, amit tettem – a body buildingtől és az emberek edzésétől kezdve a táplálkozásról és a táplálék-kiegészítőkről szóló írásaimon át a filmek és a szórakoztatás promóciójáig – mindig az érdekelt, hogy mások hogyan hasznosíthatnák a tapasztalataimat” – nyilatkozott Schwarzenegger.

„És most ezzel (az intézettel) is ugyanez a helyzet. Kár lenne, ha mindaz, amit a hét évig tartó kormányzásom alatt megtanultam a problémamegoldásról, most ott heverne parlagon és senki sem hasznosíthatná” – tette hozzá.

Schwarzenegger több szállal kötődik a Dél-Kaliforniai Egyetemhez. 2009-ben díszdoktori címet kapott az oktatási intézménytől, de tavaly ott végzett lánya, Katherine és a következő tanévben itt lesz gólya a fia, Patrick is.

Az NPR közszolgálati rádió szerint Schwarzenegger professzor decemberben tarja meg első előadását.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek