Starity

Tiesto az elektronikus zene királya

2012. augusztus 03. 21:09   |   Szerző: LoveNessa

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

DJ Tiesto a legjobban kereső lemezlovas az elmúlt egy évben összegyűjtött bevétele alapján.

hirdetés
Tiesto az elektronikus zene királya

Kétségkívül az elektronikus zene uralja a mai zeneipart, ezért számos előadó próbálkozott már stílusváltással és megannyi celeb a DJ-zéssel, abban reménykedve, hogy így sikerül befutniuk vagy több rajongóra tudnak majd szert tenni. A hatalmas sikereken felbuzdulva a Forbes összállította a világ első legjobban kereső tíz lemezlovasát magábafoglaló listát, amit az elmúlt 12 hónap alatt szerzett bevételek alapján állítottak össze. Mind a tízen együttvéve több, mint 125 millió dollárra tettek szert egy éven belül és ez jóval több mint a Los Angeles-i Lakers keresete.

A magazin listája élén a holland származású DJ Tiesto végzett 22 millió dollárral, aki a Pollstar értesülései szerint egy átlagos éjszakán körülbelül 250 ezer dollárt keres. A dobogó második fokán a dubstep koronázatlan királya, a Grammy-díjas Skrillex foglal helyet 15 millióval, őt pedig a hamarosan feloszló svéd trió, a Swedish House Mafia követi 14 millió dollárral. A francia DJ, David Guetta lecsúszott a dobogóról és a negyedik helyet sikerült bezsebelnie 13 és fél milliójával, nem sokkal lemaradva pedig Steve Aoki 12 millióval foglal helyet ötödikként.

Deadmau5 lett a hatodik 11 és fél millió dollárral, a Jersey Shore sztárja, Pauly D a hetedik 11 millióval, Kaskade a nyolcadik 10 millióval, Afrojack 9 millióval a kilencedik és a 22 éves svéd Avicii zárja az összeállítást 7 millió dollárral.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek