Starity

Meglett a harmadik magyar olimpiai aranyérem!

2012. augusztus 05. 19:07   |   Szerző: mayaa.

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Két angol versenyzőt maga mögé utasítva Berki Krisztián nyerte az aranyérmet lólengésben, ezzel hazánk már három olimpiai első hellyel büszkélkedhet a harmincadik nyári játékokon.

hirdetés
Meglett a harmadik magyar olimpiai aranyérem!

Megszületett hazánk harmadik aranyérme a Londonban megrendezett XXX. nyári Olimpián, mivel nagy vetélytársát, Louis Smitht legyőzve Berki Krisztián lólengés sportágban felállhatott a dobodó legfelső fokára.

Berki ötödikként léphetett a lóhoz, majd egy tökéletesen kivitelezett gyakorlat után a bírák – ugyanúgy, mint riválisánál, Louis Smith-nél – 16.066 ponttal jutalmazták a fiú szereplését, ami egy 6.9-es nehézségi és egy 9.166-os kivitelezési eredményből tevődött össze, így a döntésben az elegancia és a kivitelezés miatt a magyar versenyzőnek ítélték meg az aranyul csillogó medált.

Magyarország ezzel a 12. helyen szerepel az Olimpia hivatalos éremtáblázatán. Három arannyal, egy ezüsttel és két bronzéremmel büszkélkednek eddig országunk legjobb sportolói, ám még messze van az idei játékok vége, hiszen augusztus 12-ig van esélye kis országunknak még több érmet szerezni.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek