Starity

Átadták a VOLTfolió közönségdíjait

2012. augusztus 06. 09:09   |   Szerző: MTI

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Átadták a VOLTfolió szakmai média elismerés közönségdíjait vasárnap a Sziget fesztivál mínusz kettedik napján, az átadások a magyar dal napja koncertfolyam szüneteiben folyamatosan zajlottak.

hirdetés
Átadták a VOLTfolió közönségdíjait

A VOLTfoliót 2002-ben a VOLT Fesztivál szervezői alapították. Az alapítók szándéka az volt, hogy számos kategóriában elismerésben részesítsék azokat a médiaszemélyiségeket és médiumokat, akik és amelyek kulturális területen az adott évben kimagaslóak voltak. Idén júniusban a Gourmet Fesztivál keretében adták át a VOLTfolió szakmai díjait. A jelöltekre június óta szavazhatott a közönség.

A közönségdíjakat – akárcsak korábban a szakmai díjakat – tizenkét kategóriában adták át – tájékoztatta Vető Viktória, a Sziget sajtófőnöke az MTI-t.

A vidéki klub kategóriában a közönségdíjat a szegedi JATE Klub kapta, amely előzőleg júniusban a szakmai díjat is kiérdemelte. A magazin kategóriában a közönségszavazás győztese a HVG lett, a szakmai díjat júniusban a Magyar Narancs kapta. Portál kategóriában a közönségszavazás győztese az Index lett, a szakmai díjat júniusban szintén az Index kapta. A zenei portál kategóriában a közönségszavazás győztese a Zene.hu lett (a szakmai díjat júniusban a Quart kapta), a televíziós műsorok közül a közönség az M1-en és a Spektrum Televízión futó On The Spot című műsort választotta (a szakmai díjat júniusban a XXI. század című műsor kapta).

Újságíró kategóriában a közönségszavazás győztese az Index munkatársa, Szabó Zoltán (a szakmai díjat júniusban Kiss Krisztina, a Bravo munkatársa kapta), a budapesti klubok közül az A38 részesült az elismerésben (a szakmai díjat júniusban szintén az A38 kapta), a rádiós műsorvezetők közül a közönség Horváth Gergelyt, a Petőfi Rádió munkatársát díjazta (a szakmai díj júniusban Csiszár Jenőé lett), a rádióadók közül a Petőfi Rádió a szakmai után a közönségdíjat is megszerezte, akárcsak a televíziós adók esetében az M1.

A televíziós műsorvezetők közül a VOLTfolió szakmai díja után a közönség elismerését is megkapta Gundel Takács Gábor, végül a rádióműsorok közül a Petőfi Rádió Akusztik című műsora duplázott.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek