Starity

Kozák Danuta megszerezte a hetedik magyar aranyat!

2012. augusztus 09. 11:11   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ismét örülhetünk, újabb arannyal lettünk gazdagabbak a londoni Olimpián: ezúttal Kozák Danuta ért be a célba elsőként 500 méteres kajak egyesben.

hirdetés
Kozák Danuta megszerezte a hetedik magyar aranyat!

Ismét szép napra ébredhettünk, hiszen előbb a férfi kajak négyes (Kammerer Zoli, Tóth Dávid, Kulifai Tamás, és Pauman Dániel) nyert ezüstérmet 1000 méteren, majd a női kajak egyesben Kozák Danuta győzedelmeskedett.

A férfi kajak négyes rajtja nem sikerült túl jól, hiszen pont a magyar hajó rontotta el a rajtot, kicsit hamarabb indultak el, ezért elrendeltek egy második startot is. Ezt már az Ausztrálok kapták el jól, végig vezettek, a magyar fiúk a második helyre tudtak feljönni, ami szintén szép teljesítmény, tekintve hogy nem olyan régóta versenyez együtt a négyes.

Nem sokkal később Kozák Danuta ült hajóba, aki a rajtot is jól kapta el, majd pedig 250 métertől megindult, a vezető pozíciót is sikerül elérnie, végül megnyerte a női kajak 500 méteres versenyt, ezzel pedig olimpiai bajnok lett.

Kovács Kati és Janics Natasa kajak kettesben 500 méteren szintén ezüstöt szereztek, nekik nem sikerült a címvédés.

Gratulálunk sportolóinknak!

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek