Starity

Megvan az új X-Men film címe

2012. augusztus 11. 15:03   |   Szerző: mse90

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Bryan Singer megerősítette, hogy az X-Men: Az elsők folytatása a Days of Future Past (A jövendő múlt napjai) címet fogja viselni. A választás nem véletlen, ezt a nevet viseli ugyanis a Marvel egyik népszerű, 1981-ben kiadott képregénye is.

hirdetés
Megvan az új X-Men film címe

A Days of Future Past képregények az Uncanny X-Men-sorozat részeként jöttek létre, és egy sötét alternatív jövőt tárnak elénk, ahol a mutánsokat koncentrációs táborokba gyűjtik és végzik ki. Kitty Pryde-nak (akit az X-Men: Az ellenállás végében Ellen Page alakít) viszont sikerül tudatot cserélnie múltbeli énjével, aminek a segítségével megakadályohatóvá válik ez a tragikus, disztópikus végkifejlet – bár a baljós jövő ennek ellenére fennmarad egy alternatív világként.

Az, hogy pontosan mennyiben fog utalni az új film a képregényekre, persze jelenleg még rejtély. A szereplők mindenesetre Az elsőkből megismert színészgárdából fognak kialakulni, és Singer azt nyilatkozta, hogy a forgatókönyv is készül, így a már a korábban említett ütemben, néhány hónapon belül megkezdődhetnek a forgatások. A történetről magáról így nyilatkozott:

„Nagyon ambíciózus lesz. A jövendő múlt napjai képregények egyes aspektusaival fog foglalkozni, de lesz néhány nagyon új dolog is. Nem akarok túl sokat elárulni. Matthew Vaughn lesz a rendező, és jómagam is izgatottan várom.”

Azzal kapcsolatban, hogy mennyire fog kapcsolódni a film a legutóbbi, de főleg a 2000-es X-Men trilógiához, Singer sejtelmesen ennyit mondott:

„Úgy hiszem, erős a késztetés, hogy kibővítsük ezt a világot. Az X-Men univerzum magában is van akkora, mint a Marvelé, és szerintem itt az ideje, hogy kinyúljunk, felfedezzük, és talán némi kapcsolatot teremtsünk a filmek közt, ahogy azt a Marvel tette oly kiválóan. Lehet, hogy a nézők majd látnak ebből is egy keveset, ki tudja.”

Az, hogy mekkora sikerrel jár Singer és csapata, és hogy fel tudnak-e építeni egy A bosszúlállókhoz hasonló kapcsolatrendszert, természetesen a jövő zenéje. Az X-Men: Days of Future Past mindenesetre 2014. július 18-ára lesz várható a mozikban.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek