Starity

Chad le Clos új álmokkal tért haza

2012. augusztus 11. 14:02   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Chad le Clos és Cameron van der Burgh johannesburgi landolásuk után sajtókonferenciára voltak hivatalosak, ahol a dél-afrikai úszósport jövőjét, és persze a londoni élményeiket vesézték ki.

hirdetés
Chad le Clos új álmokkal tért haza

A halandó ember talán fel sem tudja fogni, hogy mennyi munka van egy-egy olimpiai győzelemben, de akár abban is, hogy a sportoló ott lehessen a versenyen. Chad le Closnak és Cameron van der Burghnek a győzelem is sikerült, mi, akik nem ismerjük az élsportolói életvitelt, ezt sem igazán tudhatjuk, hogy hogyan emésztik meg. Elpityeredünk a tévé előtt kedvenceink győzelmét ünnepelve – olykor ők is a dobogón –, ám csak sejtésein lehetnek, hogy hogyan él a tudatukban a világ legjobbjának járó cím.

Ezt próbálják megosztani a sportolók a médiával és persze a rajongókkal is. Chad például az érmével aludt a győzelem után, de számára talán a másik hatalmas élmény, hogy példaképével úszhatott egy medencében. „Ez egy nagyon különleges olimpia volt számomra, és az utolsó alkalom, hogy megmérkőzhettem Michael Phelpsszel. Ő inspirál engem még mindig, és amikor utoljára találkoztam vele az olimpia előtt, százszámra kértem tőle képeket, az úszósapkáit és az úszószemüvegeit.”

Arról nem szól a fáma, hogy Chad megkapta-e ezeket az ereklyéket, azonban Mike elismerően nyilatkozott róla, és megdicsérte – ami valljuk be, nem kis dolog attól az embertől, akit 22 olimpiai éremmel (ebből 18 arany) a világ legeredményesebb olimpikonjaként tartanak számon.

„Még mindig hatalmas rajongója vagyok, az volt a legfelemelőbb pillanat az életemben, amikor legyőztem. Ez azt mutatja, hogy soha nem szabad feladnod az álmaid, még akkor sem, ha messze vagy attól, hogy elér őket!” Mind Chad, mind Cameron arra fogják felhasználni sikerüket, hogy fejlesszék a dél-afrikai úszósportot, a 2016-os riói olimpián pedig még eredményesebb legyen hazájuk ebben a sportágban.

„2016-ban immáron nagyobb súly fog nehezedni ránk, hiszen akkor már mindenki elvárja tőlünk a jó eredményeket. Több felelősség, és nagyobb nyomás, de ez ösztönöz arra, hogy ismét visszamenjek a medencébe, és keményebben eddzek.”

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek