Starity

Jesse Eisenberg ökoterrorista lesz

2012. augusztus 12. 23:11   |   Szerző: ophely88

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A színész egy makacs és lázongó ökoterrorista bandavezért fog alakítani új thrillerében.

hirdetés
Jesse Eisenberg ökoterrorista lesz

Az egyik legnagyobb filmes hírekkel foglalkozó amerikai oldal, a Variety jelenti, hogy a Közösségi háló sztárja októbertől forgatja a Night Moves című filmjét, amiben egy elszánt, dühöngő és makacs ökoterroristát fog alakítani.

A stábban Dakota Fanning fog még szerepelni, mint a banda megalapítója, a szellemi támogató és a tüntetések szervezője. Egy ökoterrorista csoport három tagjának életét követhetjük nyomon ebben az új indie thriller filmben. Peter Sarsgaard amerikai színész a tettek emberét fogja játszani, karaktere nem riad vissza semmitől, legyen szó akár börtönről vagy pénzbüntetésről. A projektben a banda alakulását láthatjuk és a történet kihegyeződik a három főszereplőre, akiknek legújabb szívfájdalmuk egy nagyvárosi park ledózerolásának ügye és mozgalmuk során mindent elkövetnek, hogy a nézelődőktől és protestálóktól gáttal elzárt területet visszafoglalják, ha kell életük árán is lerombolják a gazdagok és multicégek odaépülő épületeit.

A felbújtó és a lelkitámogató szerepekre Paul Dano és Rooney Mara lettek felkérve ám elfoglaltságaik miatt mindketten nemet mondtak a 2008-as Wendy és Lucy rendezőjének, Kelly Reichardt újabb indie filmjének szerepeire.

A film iránt márcsak a témája miatt is nagyon nagy az érdeklődés, amit feltehetőleg 2013-ban mutatnak be és amennyiben találnak forgalmazót, később DVD-n is megjelenhet a film.

Az amerikai zsidó színész jelen június óta Richard Ayoade újabb filmjében, Dosztojevszkij A hasonmás című filmjében alakítja a főszereplő ikreket míg Dakota Fanning a Very Good Girls című alacsony büdzsés filmet forgatja. Mindkét színész jártas az indie filmek világában és alig várják, hogy elkezdődjön a forgatás.

Ökoterrorizmusról már készült nem is egy film, mintpéldául az If a tree falls vagy a The east, ami még mindig sok fejtörést okoz az emberiségnek. Az ökoterrorizmus jó vagy rossz dolog és az ökoterroristák bűnözők vagy bűnöldözők? A kérdés költői, a kritikusok pedig rizikós próbálkozásnak tudják be a filmes kísérleteket a témában, mert politikai ügyeket is tartalmaz, felbuzdítja az embereket és fel is hívja figyelmüket az iparosítás negatív hatásaira, ám egy olyan dologgal száll szembe, ami manapság elkerülhetetlen, arról persze nem is beszélve, hogy nincsenek hasra esve a témában eddig született filmektől hiszen egyik projekt után sem tudták nyugodt szívvel azt mondani, hogy kinek a pártját fogják vagy melyik féllel értenek egyet.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek