Starity

Robert Kubica soha nem tér vissza a Forma 1-be

2012. augusztus 12. 23:11   |   Szerző: Miss Vettel

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Robert Kubica még tavaly februárban szenvedett súlyos balesetet egy raliversenyen, aminek következtében majdnem elveszítette a bal kezét.

hirdetés
Robert Kubica soha nem tér vissza a Forma 1-be

Bár az orvosok mindent megtettek azért, hogy Robert Kubica komplikáció és következmény nélkül felépüljön, illetve folytathassa F1-es karrierjét, a hírek szerint a lengyel már sosem tér vissza versenyszerűen a száguldó cirkuszba.

A gyászos hírről egyébként a BBC számolt be, akik azt is megjegyezték, hogy a népszerű pilóta karja megmenekült az amputációtól, sőt, a lengyel fiú teljes életet élhet – de sajnos csak a hétköznapokban.

„Robert számára a Formula1 örökre lezárult. Ez érthető, hiszen hosszú ideje semmi hír nem szólt a lengyel pilótáról. Teljesen a feledés homályába merült, ez természetes folyamat. Az orvosok hosszan és keményen harcoltak Robert sérült karjával és a Ferrari már készen állt egy teszt biztosítására, így a jövőben Felipe Massa utódja lehetett volna. De sem a modern terápia, sem az operációk nem segítettek abban, hogy Kubica visszanyerje kezének teljes működőképességét. Már utcai autót vezet, de ez a szupergyors Formula1-hez nem elég. A sérülései túl súlyosak ahhoz, hogy Robert visszatérjen a versenyzésbe.”

Rajongók milliói törtek össze, amikor meghallották a hírt, miszerint soha többé nem láthatják Robertet versenyszerűen Formula– 1-es autót vezetni. Kubica egyébként rendkívül népszerű pilóta volt, rengetegen szerették, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint többek között az, hogy mennyi lengyel szurkoló szokott megjelenni a Hungaroringen.

A hírek szerint tehát egy csodálatos pilóta csodálatosnak ígérkező karrierje ért véget egy szerencsétlen balesettel, tavaly februárban Olaszországban.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek