Starity

Lezárult a 2012-es londoni Olimpia

2012. augusztus 13. 15:03   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Újabb négy évet kell várniuk az olimpia kedvelőinek, ugyanis a XXX. nyári olimpia tegnap este hivatalosan is lezárult.

hirdetés
Lezárult a 2012-es londoni Olimpia

Tegnap éjszaka hivatalosan is véget ért a 2012-es londoni Olimpia. A záróünnepségben nem kellett csalódniuk a nézőknek, hiszen nagyon precíz és gyönyörű ceremóniát sikerült összehozniuk a szervezőknek, a fellépőknek és természetesen a több ezer önkéntesnek mindössze 21 óra alatt. A műsor központi témája „A brit zene szimfóniája” volt, ami bemutatta a brit zene elmúlt 50 évének olyan emlékezetes és híres előadóit, mint Emeli Sandé, Ed Sheeran, Jessie J, Taio Cruz, a Queen, a Take That, a Pet Shop Boys, a Spice Girls, Fatboy Slim, Tinie Tempah, a The Who, Annie Lennox, George Michael, vagy az óriási hírnévnek örvendő One Direction.

A sztárparádé mellett az ünnepségen adta át London főpolgármestere a következő olimpiai helyszín, Rio de Janeiro polgármesterének a zászlót, valamint sor került az olimpiai láng kioltására is és végül a hivatalos beszédek is elhangzottak.

A magyarok rendkívül jól teljesítettek az idei ötkarikás játékokon, hiszen összesen 8 aranyat, négy ezüst és 5 bronzérmet sikerült összegyűjteniük, ami nagyban felülmúlta a várakozásokat.

Aranyérmes lett Szilágyi Áron férfi kardozásban, Gyurta Dániel világcsúccsal 200 méter mellúszásban, Berki Krisztián férfi lólengésgyakorlatban, Pars Krisztián férfi kalapácsvetésben, Dombi Rudolf és Kökény Roland kajak kettesben, Szabó Gabi, Kozák Danuta, Kovács Katalin és Fazekas Krisztina női kajak négyesben, Kozák Danuta női 500 méter egyesben, Risztov Éva pedig 10 kilométeres maratoni úszásban.

Ezüstöt szerzett Lőrincz Tamás kötöttfogású birkózásban, Ungvári Miklós cselgáncsban, a férfi kajak négyes Kammerer Zoltánnal, Tóth Dáviddal, Kulifai Tamással és Paumann Dániellel, valamint a női kajkkettes, Kovács Katalin és Janics Natasa.

Harmadik helyen állhatott dobogóra Csernoviczki Éva cselgáncsban, Janics Natasa női 200 méter kajak egyesben, Marosi Ádám öttusában, Módos Péter birkózásban és Cseh László 200 méter vegyes úszásban.

Ezek mellett negyedik lett Gyurta Dániel 400 méter mellen, Hosszú Katinka 400 méter vegyesben, a férfi kézilabda és a női vízilabda válogatott. Ötödik helyezést ért el Hatos Gábor birkózásban, Karakas Hedvig és a lesérült Joó Abigél cselgáncsban, a férfi 400 méteres váltó, Harcsa Zoltán ökölvívásban valamint a magyar férfi vízilabda válogatott. Hatodik lett Vajda Attila kenu 1000 méteren, Dudás Miklós kajakozásban, Sidi Péter, Bognár Richárd és Csonka Zsófi sportlövészetben, Kapás Boglárka 800 méter gyorsúszásban, valamint Kiss Gergő 400 méter gyorson.

Ezeknek az eredményeknek köszönhetően Magyarország újra bekerült a top 10 legtöbb érmet szerzett országok közé. Kis országunk pontosan a kilencedik helyen végzett, ami óriási teljesítmény, hiszen magunk mögé szorítottuk például Ausztráliát, Japánt, Hollandiát, Kanadát és a 2016-os játékoknak helyet adó Brazíliát is. Említésre méltó még, hogy kajak – kenuban mi vagyunk a legeredményesebb nemzet, mi szereztük a legtöbb érmet belőle.

Gratulálunk sportolóinknak!

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek