Starity

A változás jó?

2012. augusztus 16. 14:02   |   Szerző: Glamster

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Cikksorozatunkban arra keressük a választ, hogy mennyit változtak a sztárok pályafutásuk során. Első körben 14 énekesnőt és énekest szeretnénk bemutatni nektek.

hirdetés
A változás jó?

A változás jó – vallják sokan, köztük gyakran példaképünknek kikiáltott énekesek és énekesnők is. Nézzük, hogy dióhéjban mennyit változtak az idők során!

Britney Spears már több mint egy évtizede van a pályán, így természetesen rengeteg változáson ment át: a jó kislány szerepét levetkőzve volt már közönséges, mégis elragadó, majd a hírnévtől összetört, megkopaszodott lány is. Azonban a megannyi megpróbáltatás után, akár egy főnixmadár, feltámadt hamvaiból és egy boldog, dívát és anyukát láthatunk az új képeken. 2012-ben is bőven lesz Britney-ből adagunk: jön az új parfümje, majd szeptemberben egy duett Will.I.Ammel, miközben X Factor-zsűritag lett és ismét neki szentelnek egy epizódot a Glee – sztárok leszünk című amerikai sorozatban.

Demi Lovato tipikus mosolygós, tökéletes testtel megáldott Disney-csillagként kezdte, aki körül néha felröppent az a hír, hogy vagdossa magát. A rajongók és akkoriban Demi is tagadta, hogy bármiféle problémája lenne, később nyíltan beszélt a megpróbáltatásairól és fájdalmáról, majd egy rehabilitációs központban értékelte újra az életét. Milyen jól tette! Azóta levetkőzte a sokak szerint béna hercegnős kinézetet, és egy igazi erős nőt láthatunk megjelenni, bárhol is legyen. Deminek továbbá a Disney után is bejött az élet, és talán népszerűbb, mint volt: önéletrajzi film készült az életéből az MTV-által, a rajongói köre kibővült és az amerikai X Factorban láthatjuk viszont, mint mentor.

Lady Gaga extrém, eltúlzott ruháival tört be forradarmárként a 2008-as popbizniszbe, és a stílus egészen jól bejött neki 2010-ig, olyannyira, hogy – bár gyakran hasonlítgatták Madonnához –, mindig sikerült sokkolnia az embereket. Born This Way című albuma azonban merőben változást hozott: a csinos arcú énekesnő gyakran látszott márcsak közönségesnek és kiégettnek, aki villantással hívja fel magára a figyelmet. Viszont 2012 második felében ismét sikerült medöbbentenie a világot: emberi arcot vett fel, a sminket minimalizálta, lapos sarkúban jár vásárolni, és olyan ruhákat vesz fel, mint amilyeneket egy átlagember tenne. 2013-ban jön ki az Art Pop címre hallgató harmadik nagylemeze, kíváncsian várjuk, mit hoz a jövő a Lady számára!

Jennifer Lopez is hosszú idő óta meghatározó zenei alak a popéletben, azonban mintha neki az évek jót tettek volna: fotóról fotóra szebbnek és boldogabbnak látszik, és bőven letagadhatna a korából jó tíz évet. Jennifer soha nem botrányaival, hanem kitűnő színészi és hangi adottságaival bravúrozott évről évre.

Adam Lambert nincs olyan régóta a zenei élet középponjában, a reflektor fény 2009-ben került rá, hosszú évek próbálkozása után. Akkoriban mindenki a sminkjéről és emós, hollófekete hajáról beszélt, amelyet előszeretettel díszített kék melírcsíkokkal. Az Idol rock-korszaka után felvette a glamirányzatot, és első lemezével világszerte sikereket ért el, közben gyakran jobban csillogott a rengeteg glittertől, mint Tinkerbell: ez valamiért még sem zavarta az emberek többségét, mert tehetsége és értelme miatt megbocsájthatónak tűnt a „lázadása”. A For Your Entertainment-korszakot leváltva visszavett a sminkből, és örökre lezártnak tekintette az emós hajat, mondván, hogy itt az ideje felnőni. Fekete haját felzselézte, majd a kék hajvégből átváltott szőkéből szürkébe. 2012 elején már egyáltalán nem viselt sminket, és Gagához hasonlóan normális ruhákban promózta új albumát, a Trespassingot. Azonban augusztus közepén sikerült megdöbbentenie a világot, amikor minden bejelentés nélkül szőke hajjal jelent meg a kamerák előtt. Vajon ez az új lemezhez tartozó stílusváltás vagy Adam hamarosan visszatér az alapokhoz?

Justin Bieber szintén 2009-ben tört be Baby című sikerszerzeményével, amely rendesen megosztotta a közönséget. Az erős rajongói tábor mellett kialakult a talán még erősebb anti-Bieber közösség is, akik gyakran csináltak viccet a kislányos, még fejletlen arcából. Azonban az idők során mintha férfiasodott volna, új lemezével a zenéje is komolyodott és talán a gyűlölet is kicsit alább hagyott körülötte, miközben boldog párkapcsolatban él az egykori Disney-sztárral, Selena Gomezzel.

Kelly Clarkson volt az első American Idol nagy nyertese, és azóta a pályájában töretlenül sikereket ér el. Ő is azon sztárok közé tartozik, akik nem botrányaikkal hívják fel magukra a figyelmet, hanem nőiességükkel és tehetségükkel. Az évek során Kelly nem változott sokat, a hajszíne a barna és a szőke között váltakozott, azonban mi így szeretjük őt. Más stílust nehéz lenne számára elképzelni.

Ke$ha nagy szájával és íncselkedő dalaival tört be az iparba. Stílusa a lázadó, szakadt glaménekesnő, nem sokat változott, azonban mostanában igyekszik egy fokkal rendezettebb hajjal és nőiesebb vonallal megjelenni a világ előtt. Új lemeze neki is hamarosan érkezik, amelyből kiderül majd, hogy a vadóc énekesnő mennyire gondolta komolyan a változást, azonban sokan remélik nála, hogy megmarad ilyennek, hiszen nehéz lenne másképp elképzelni őt.

Madonna, a pop örök királynője természetesen kaméleonként változik meg évről-évre a 80-as évektől kezdve. Talán kicsit ijesztő, hogy mindig kicsit fiatalabbnak látszik, de nem is annyira meglepő: gyakran több energia van benne, mint a mai tinédzserekben. Az ikon valahogy mindig eltalálja az aktuális év stílusát, és ahhoz változtatja meg az imidzsét, miközben a zenei karrierjében töretlen sikereket ér el. A tipikus 80-as évekbeli fiatal lányból most egy kifinomult díva lett, aki pont annyit mutat magából, hogy ne legyen sok, mégis beszédtéma legyen. A Madonna-láz – ha rajta múlik – egészen biztosan nem fog még egy jó darabig alábbhagyni.

Miley Cyrus mosolygós, fiatal lányként jelent meg a képernyőkön 2006-ban, mint a Hannah Montana főszereplője. A vidéki lány álma valóra vált és szinte ragyogott hatalmas mosolyával és elragadó kisugárzásával. Azonban az évek során Miley bekeményített és lázadni kezdett, amely az amerikai szülőknek nem igazán tetszett, hiszen a lány példaképpé nőtte ki magát. Hosszú loboncát egy idő után válligérőre vágadta le és egy kicsit világosított is eredeti hajszínén. Majd 2012 nyarán teljesen szőkére festette a haját, sokakat ezzel Hannah visszatérésére emlékeztette. Azonban Miley gondoskodott arról, hogy ne hasonlítsák őt többet az általa megszemélyesített karakterre: egészen rövidre nyírta le egykoron mellig érő hajkoronáját, sokkolva a világot. Azonban ő teljesen szabadnak és boldognak érzi magát, hogy végre olyat tehetett, amelyre eddig a munkája során nem volt lehetősége.

P!nk a nevéhez igazodó ciklámen hajjal mutatkozott be a világnak a 2000-es évek elején. A rózaszín hajkorszak nem tartott sokáig, azonban rövid, fiús haja végig kísérte az eddigi pályáján: volt szőke és fehér is már a szókimondó énekesnő. 2012-ben megszületett első gyermeke, így boldogabbnak és erősebbnek érzi magát, mint valaha: csak rá kell nézni a legújabb albumával kapcsolatos képekre. P!nk most fogja kiadni 6. nagylemezét, amellyel valószínűleg ismét megrázza a világot és az embereket.

Rihanna megszeppent tinilányként határozta meg a világot 2005 óta. Első sokkolása az volt, amikor hosszú, barna haját levágta, és rövid, fekete hajjal parádézott Umbrella című dalában. Akkoriban még nem tudhattuk, hogy az ilyesfajta változás nála teljesen megszokott lesz az évek folyamán. A Chris Brown-féle incidens után Rihanna kifordult magából és maga mögött hagyta az egykoron félős, mosolygós lányt és igazi dominává változott, aki a szexről és az élet élvezeteiről énekel a fiataloknak. Bár gyakran kritizálják a nem mindig tiszta hangja miatt: a világ Rihanna térdei előtt hever és valamiért mindent elnéz a barbadosi szépségnek, aki az évek során volt már szőke, tűzpiros, majd ismét barna és fekete hajú is, miközben megjelenése a dívától kezdve egészen a gettóig nyúl ki.

Christina Aguilera is igazi ikonná nőtte ki magát a hosszú évek során, hiszen ő gyereksztárként kezdte a karrierjét, de a közönséget igazán a Genie In A Bottle című dalával nyerte meg magának, amely első nagylemezén, 1999-ben kapott helyet. Majd a bájos tinilány szerepet ő is levetkőzte: feketére festette haját és piszkos dalokkal ostromolta a sikerlistákat. Stripped albuma után nagy változásnak számított ismét 2006-ban, amikor szőkére festette a haját, és igazi dívaként köszöntött vissza ránk, aki kifinomult és nőies volt. Bionic albumával 2009-ben viszont rendesen megosztotta az embereket a jövőbeli nő szerepével, és sokan Lady Gagához hasonlítgatták. A lemez bukása mellett férje elhagyta, Xtina pedig depressziós volt és felszedett magára némi felesleget, amely miatt rengeteg bántó kritika érte őt. Azonban rajongóira és kisfiára végig támaszkodhatott, így rövid időn belül egy igazi legenda nézett szembe velünk. Christina gyermekkora sem volt túl könnyű: édesapja gyakran bántalmazta őt és anyukáját, amelyről rengeteg megindító és személyes dalt írt. Ő is azon énekesnők közé tartozik, akinek bár stílusa nem mindig, hangja végig toppon volt és bárkit, bárhol képes lenne leénekelni.

Utolsóként pedig a szintén kiszőkült Bill Kaulitzot mutatnánk be, aki szintén meghatározó alak volt Tokio Hotel nevű bandájával. A fiatalok teljesen megvoltak őrülve értük, és igazi sztárnak számítottak, pedig egy német együttesről volt szó. A világsikerek mellett dalaiknak gyakran jelent meg angol változata is, közben kíméletlenül bombázták a Top10-es listákat. Sokan támadták sminkje és haja miatt, azonban ő váltig állította magáról, hogy a nőkhöz vonzódik és nem érdekli, mások mit gondolnak. A stílus – bár nem mindenkinek tetszett – kétségtelenül hozzájárult avilágsikerükhöz. Bill haja az évek során egyre hosszabb és nagyobb lett, majd 2010-ben Humanoid albumukkal már csökkent körülöttük az érdeklődés. Természetesen maradtak még rajongóik, azonban jóval kevesebb, mint akkoriban volt. Jelenleg Los Angelesben próbálnak szerencsét, bár a stúdiózás helyett inkább a stílusváltásától hangos a sajtó: Bill teljesen kiszőkült és arcszőrzetet is növesztett.

„Magad is örök változás vagy. Miért kívánnád a többiektől, hogy olyanok maradjanak, amilyennek megszeretted őket?” – vallja Hioszi Tatiosz, és talán kicsit elgondolkodtató is.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek