Starity

Nem szűnik meg a Harry Potter-mánia

2012. augusztus 20. 08:08   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A szűnni nem akaró Harry Potter-mánia miatt J. K. Rowling októberben webes videofórumot indít.

hirdetés
Nem szűnik meg a Harry Potter-mánia

Rowling október 11-én Skóciából videoközvetítésben tűnik majd fel, hogy Harry Potter világáról beszélgessen a varázslótanonc rajongóival. Az internetes könyvklubot a Scholastic – Rowling amerikai kiadója – hozta létre, és céljuk az, hogy a rajongóknak ne kelljen nélkülözniük kedvencüket, és főként, hogy segítsenek azoknak a tanároknak és szülőknek, akik az olvasás örömeire akarják felhívni a gyermekek figyelmét.

A fórum egyik témája a Pottermore, melyet áprilisban hoztak létre. 2007 óta ez az első alkalom, hogy Rowling eszmecserét folytat a fiatalokkal a Harry Potterrel kapcsolatban. A konferenciát október 11-én, helyi idő szerint 5 órakor érhetik majd el a rajongók a scholastic.com/hpreadingclub címen.

A Harry Potter regénysorozat a kortárs irodalom legolvasottabb műve, több mint 450 millió eladott példánnyal 67 nyelvre lefordítva. A 8 film bevétele több mint 7 milliárd dollár. A sorozat sikerének köszönhetően Rowling lett az első milliárdos író.

A töretlen népszerűség ellenére az Amazon eladási listáján már megjelent egy trónfosztó, az Éhezők viadala ugyanis megelőzte a Harry Pottert a legnagyobb amerikai webáruház statisztikája szerint.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek