Starity

Megérkezett a Muse újabb dala

2012. augusztus 22. 10:10   |   Szerző: unicum95

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az angol együttes új albuma október elsején jelenik meg, az első kislemez pedig nemrég debütált a BBC rádióban.

hirdetés
Megérkezett a Muse újabb dala

„Minket az a tény határoz meg, hogy senki nem tud meghatározni” – vallja a Muse zongoristája és szólistája, Mathew Bellamy, miközben a sikeres együttese új albumát, a The 2nd Lawt készül kiadni. „Elektro-pop és klasszikus rock hangzású számaink vannak az új lemezen. Vannak viszont szimfonikus részei is. Valahogy a The 2nd Law úgy hangzana, mint három különbőző együttes munkája, ha nem én énekelnék rajta.”

A Muse tagjai továbbá arról vallanak, hogy az album nagy része Londonban készült el. Nem sokkal a kezdés előtt találta ki Matthew Bellamy az album címét és témáját: „A BBC híreit néztem, mikor valaki a műsorból a termodinamika második főtételére utalt. Innen származik a 2nd Law. A műsorvezető szerint a fizika törvényei azt sugallják, hogy a gazdaság folyamatos növekedése fenntarthatatlan, hiszen semmi nem örökmozgó. Mindenki azzal van elfolglalva, hogy a gazdasági létrán magasabb pozicót érjen el, de senki nem hívja fel arra a figyelmet, hogy ki fogunk fogyni a kellékekből. A bolygónk már önmagában is példa arra, hogy minden mulandó, és nem kell túlzásba esni a fogyasztással.”

Az új album igazán különleges, ahogyan a tagok, Matthew, Dominic és Christopher jellemezték, hiszen új hangzásvilágokkal kísérleteztek és szerintük jót tett nekik a változás. A lemezen egyébként egy olyan dalt is hallhatunk, ahol a dal üteme valójában Matt újszülött fiának, Binghamnek a szívverése, de nem hiányozhatnak a lemezről az érzelemdús, megható, lármás és ritmusos zeneszámok sem, ahogyan azt a Musetól már megszokhattuk. Az album október elsején jelenik meg, az első kislemeze pedig a Madness, egy meglepően közepes tempójú, ám annál megnyerőbb dal.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek