Starity

Vastaps Szarvason

2012. augusztus 22. 09:09   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

„Hintón jár, nem konflison. Van tucatnyi léghajója. Naná, ő a levegő hercege: ő Monte Cristo grófja” - ha nem is léghajón, de hőlégballonon érkezett a Dumas regénye alapján készült nagysikerű musical, a Monte Cristo grófja Szarvasra.

hirdetés
Vastaps Szarvason

Tökéletes nyári este, látványos színpadtechnikai megoldások, vérbeli profizmus, vastaps: ez jellemezte az augusztus 19-ei Monte Cristo grófját. Az előadás a békéscsabai ősbemutató óta a fővárosban is belopta magát a musicalrajongók szívébe, most pedig a Szarvasi Vízi Színház deszkáin bizonyíthatott – zsúfolásig telt nézőtér előtt.

Aki már látta a darabot, az sem csalódott. Nemcsak a megszokott színvonalat kapta, de a szabadtér varázsának köszönhetően számos látványelemmel gazdagodott a musical: Edmond Dantes és legénysége a Pharaonnal igazi vízen horgonyozott le, majd vörös fényben izzó hőlégballon emelkedett a Körös holtág fölé, nem is említve az élőzene csodáját. Mindez csak töredéke annak a közel két és fél órának, melyben a szerelem, a csalódások és a bosszú volt a főszereplő. A közönség sem volt hálátlan: hatalmas vastapssal ünnepelték a szereplőket az előadás végén.

Humor, dráma, intrika – a megszokott történetet egy kissé más köntösbe bújtatva ismerhetjük meg Szomor György dalaival, és a musicalekben kevésbé megszokott prózai részekkel, melyek Pozsgai Zsolt munkáját dícsérik. Nem csalódott, aki jegyet váltott az előadásra. Augusztus 22-én még egy alkalommal visszatér a Monte Cristo grófja Szarvasra, utána ismét a RaM Colosseumban és a Békés Megyei Jókai Színházban tekinthetik meg a műfaj szerelmesei.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek