Starity

Érdekes kitüntetés a The CW-nek

2010. július 24. 14:02   |   Szerző: rheuska

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A GLAAD, mely a homoszexuális nők és férfiak kitaszítása ellen jött részre érdekes dolog miatt emelte ki a The CW amerikai csatornát.

hirdetés
Érdekes kitüntetés a The CW-nek

A szervezet szerint a The CW csatornán futó sorozatok rengeteget tettek azért, hogy a homoszexuális nők és férfiak kellő figyelmet kapjanak, hiszen számos a saját neme iránt érdeklődő szereplőt sorakoztattak fel epizódjaikban. A bökkenő csak annyi, hogy nem a karakterek milyensége, hanem száma volt az, ami kivívta a GLAAD elismerését.

Persze, voltak szimpatikus, közönség kedvenc meleg karakterek az elmúlt évadban. Elég csak a Gossip Girl-re tekintenünk, és ott megnéznünk Serena kisöccsét, Eric-et, aki nyíltan vállalja, hogy meleg. Vagy például az egyébként hatalmasat bukó Melrose Place 2.0-ban Katie Cassidy karaktere is biszexuális volt. One Tree Hill, The Beautiful Life, 90210, mindben voltak hasonló beállítottságú karakterek. Mennyiségben valóban a The CW nyert.

Amit a szervezet nem vett figyelembe, az a karakterek milyensége. Ha erős, homoszexuális karakterek miatt tüntették volna ki a csatornákat, akkor vagy a CBS-nek kellett volna kapnia a díjat (a The Good Wife Kalinda-ja, Archie Panjabi aki még Emmy jelölést is kapott a karaktere megformálásáért), vagy a FOX-nak (a Glee-ben Kurt karakterét zseniálisan formálja meg a szintén meleg Chris Colfer).

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek