Starity

Le a pattanásokkal!

2012. augusztus 23. 09:09   |   Szerző: csillaglány

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Szinte nincs olyan tinédzser, akinek nem gyűlt még meg a baja a pattanásokkal. Ebben a cikkben tippeket adunk, hogy hogyan birkózz meg könnyedén a kamaszkor egyik legzavaróbb problémájával.

hirdetés
Le a pattanásokkal!

A pattanások kialakulásának számos oka lehet, ilyen például az egészségtelen étkezés, a dohányzás, a stresszes életmód, de akár örökletes is lehet a pattanásokra való hajlam, így szinte akármelyik tizenéves érintett lehet a problémában.

Arctisztítás
A legfontosabb dolog talán a pattanások kialakulásának a megelőzése. Naponta kétszer érdemes alaposabban megtisztítani az arcot, és hetente egyszer, maximum kétszer arcradírt is használni, hogy eltávolítsuk az elhalt hámsejteket. A kozmetikumok lemosása elalvás előtt szintén sokat segíthet a megelőzésben.

Életmód
A helytelen táplálkozás is rossz hatással lehet arcbőrünkre. Akik bőrproblémákkal küzdenek, hanyagolják a csokoládét, és a zsíros és fűszeres ételeket, mint például a sült krumplit. Lehetőleg minél több vizet igyunk, és kerüljük a cukros, szénsavas üdítőket. A dohányzás is káros hatással lehet az arcbőr szépségére, a bőr fakóvá válhat és a pórusok is kitágulhatnak tőle.

Arcápolási praktikák otthon
A drogériákban megvásárolható termékek mellett, otthon általunk is könnyen elkészíthető pakolásokat/maszkokat is kipróbálhatunk. Az alma, a paradicsom, az uborka és a méz kifejezetten ajánlott ilyen pakolások elkészítésére, hiszen jó hatással vannak az arcbőrre.


Ne ess túlzásba!

Az arctisztításnál is maradjunk az arany középúton, hiszen van hogy a túlzásba vitt ápolás többet árt mint használ. A pórusok kitágulhatnak, aminek következtében könnyebben el is tud telítődni. Ész nélkül ne álljunk neki a pattanások nyomkodásának, ezzel többet ártanánk, mint használ, hiszen sebes, és heges maradhat a bőr. Inkább forduljunk kozmetikushoz, aki szakszerűen tudják kezelni a problémás területet.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek