Starity

Miss Saigon - A legenda újraéled

2012. augusztus 27. 10:10   |   Szerző: hana001

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Csodálatos Baja rendezvénysorozat nyári záróeseményeként egy igazi szuperprodukció került bemutatásra: a Budapesti Operettszínház színészei Miss Saigon történetét elevenítették meg.

hirdetés
Miss Saigon - A legenda újraéled

Tavaly nyáron a soproni szabadtéri színpadon bemutatott látványos előadásnak 14 ezer ember tapsolt állva, s a Budapesti Operettszínház is telt házak előtt játssza a musicalt. Augusztus 24-én, 25-én és 27-én, a musical szerelmesei Baja főterén tekinthették meg az előadást.

A rajongóknak arra is volt lehetőségük, hogy kérdéseiket személyesen tegyék fel kedvenceiknek. Az érdeklődők számára pénteken közönségtalálkozót szerveztek, melyen a Miss Saigon színészein kívül három olimpikon – a bajai származású Hosszú Katinka, és az ezüstérmes férfi kajak négyes két tagja Kulifai Tamás és Paumann Dániel – is megjelent. A sportolók olimpiai élményeikről, felkészülésükről, valamint a jövőre vonatkozó terveikről beszéltek. Hosszú Katinka megemlítette, hogy az úszás inkább nevezhető megerőltető elfoglaltságnak, mint művészetnek. A kajakozók szerint tökéletes mozgásra kell törekedniük a futamok sorában, és ez a maga nevében már művészet.

A Budapesti Operettszínház sztárjai, Dolhai Attila, Vágó Zsuzsi, Szabó P. Szilveszter, Feke Pál, Mészáros Árpád Zsolt, Dancs Annamari, Bordás Barbara, Vágó Bernadett, Kerényi Miklós Máté a Miss Saigonhoz kötődő érzéseikről beszéltek, és arról, hogy érzik magukat Baján, továbbá szóba került az is, milyen sok közös pont van az olimpikonok és a színészek életében.

A közönségtalálokozó alkalmával Dolhai Attila előadta az olimpikonok tiszteletére írt Győzelem angyala hív' című dalát, és a Miss Saigonból is felcsendült pár szám, Vágó Zsuzsi, Bordás Barbara és Vágó Bernadett jóvoltából.

A Miss Saigon című musicalt hatalmas sikerrel mutatták be Baján, több mint tízezer jegyet adtak el az előadásra. A szabadtéri produkció nagyszerű látványvilággal várta a nézőket; a musicalban két helikopter is feltünt, melyek közül az egyik előadás közben leszállt, majd el is repült. A másik légi járművel néhány héttel ezelőtt még az amerikai filmszínész, Bruce Willis forgatott. A publikum megtelt, a Budapesti Operettszínház színészei teltház előtt adták elő a vietnámi háború idején játszódó szerelmes történetet.

A főszereplő Chris Scott karakterét Dolhai Attila alakította, Kim szerepében 24-én és 27-én Vágó Zsuzsit láthattuk, 25-én Dancs Annamari játszott. A professzort pénteken és vasárnap Szabó P. Szilveszter elevenítette meg, míg szombaton Mészáros Árpád Zsolt. A szuperprodukcióban Feke Pál is feltünt, aki mindhárom nap, Chris barátját, Johnt keltette életre a színpadon. Kerényi Miklós Máté is fontos szerepet kapott a musicalben, őt Thuy szerepében lépett a közönség elé, míg Ellent egyik nap Bordás Barbara másikon Vágó Bernadett alakította. A Budapesti Operettszínház sztárjai mellett az előadásokon táncosok és helyi statiszták is színpadra léptek, így a teljes szereplőgárda több száz szereplőt vonultatott fel.

„Baján egy nagyszerű közönséggel találkoztunk. A szeretet igazán fantasztikus, példamutató, nyilvánvalóan Csodálatos Baja!” – nyilatkozott Kerényi Miklos Gábor, a rendező. A közönség mindhárom nap a produkció végén állva tapsolt, a Miss Saigon elsöprő sikert aratott.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek